Hoe De Zijbalk Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Zijbalk Te Vinden
Hoe De Zijbalk Te Vinden

Video: Hoe De Zijbalk Te Vinden

Video: Hoe De Zijbalk Te Vinden
Video: Hoe het internet ons brein heeft veranderd... 2024, Mei
Anonim

De nieuwste versies van Windows-besturingssystemen, namelijk Windows Vista en Windows Seven, hebben een zijbalk. Hiermee kunt u de functionaliteit van de software in het algemeen uitbreiden. Er worden widgets en gadgets aan toegevoegd.

Hoe de zijbalk te vinden
Hoe de zijbalk te vinden

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows Vista

instructies:

Stap 1

Aanvankelijk was de zijbalk een innovatie van Windows Vista, in latere versies van systemen bestonden er geen duidelijke grenzen meer van dit type paneel, aangezien widgets in elke vrije ruimte konden worden geplaatst. De zijbalk is vrij snel te vinden op het bureaublad van uw computer: een verticaal rechthoekig gebied met handige add-ons (kalender, klok, weersvoorspelling, enz.).

Stap 2

Met behulp van verschillende add-ons kunt u de functionaliteit van dit paneel vergroten. De rechterkolom kan bijvoorbeeld koppen bevatten van het laatste nieuws dat van internet is ontvangen, evenals een weersvoorspelling voor meerdere dagen. Dit paneel wordt dus een klein informatiekanaal voor u.

Stap 3

Als deze applicatie niet op het bureaublad staat, is deze nog niet gestart. Open dus het menu Start, klik op het gedeelte Alle programma's, ga naar de lijst Accessoires en selecteer Windows Sidebar. Om het permanent weer te geven, ga naar de instellingen via het contextmenu, vink het vakje naast de gewenste optie aan.

Stap 4

Helaas kunnen niet alle schermvullende applicaties correct werken met dit paneel, sommige overlappen het gewoon. Om dit te voorkomen, moet u de blokkering sluiten-optie activeren. Klik op de knop Start en navigeer naar de applet van het Configuratiescherm. Selecteer in het geopende venster Vormgeving en persoonlijke instellingen en vervolgens Eigenschappen Windows Sidebar. Vink het vakje aan naast 'Zijbalk altijd boven op andere vensters'.

Stap 5

Nadat u deze wijzigingen hebt aangebracht, gaat u verder met het toevoegen van enkele nuttige toevoegingen aan de zijbalk. Dit kan zowel via de software van het paneel zelf als via de internetpagina's van sommige diensten.

Aanbevolen: