Hoe Maak Je Een Wachtwoordbestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Wachtwoordbestand Aan
Hoe Maak Je Een Wachtwoordbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wachtwoordbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wachtwoordbestand Aan
Video: Create Password Locked Folder In Windows 10 - Keep Files Safe! 2024, Mei
Anonim

Soms vereist de situatie het beschermen van informatie tegen nieuwsgierige blikken en oren, en dit probleem wordt het meest acuut wanneer meerdere mensen dezelfde computer tegelijk gebruiken. In onze tijd, waarin de grenzen van het privé geleidelijk worden gewist, is er nog steeds minstens één manier om minstens een deel van je persoonlijke leven af te schermen van buitenstaanders - door het te beschermen met een wachtwoord.

Hoe maak je een wachtwoordbestand aan
Hoe maak je een wachtwoordbestand aan

instructies:

Stap 1

Installeer het Winrar-archiveringsprogramma, als u het nog niet hebt geïnstalleerd. Naast de oorspronkelijke functie kan Winrar de toegang tot verpakte informatie blokkeren door een wachtwoord in te stellen. Natuurlijk moet u het beveiligde object eerst archiveren. Zoek het gewenste bestand (of map), klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Toevoegen aan archief" in het menu.

Stap 2

Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Algemeen", zoek het menu "Back-upopties" en vink het vakje aan naast het item "Bestanden verwijderen na inpakken". Nu zal het programma onafhankelijk de informatie verwijderen op basis waarvan het archief zal worden gemaakt, en u hoeft het niet zelf te doen.

Stap 3

Ga in hetzelfde venster naar het tabblad Geavanceerd en klik op Wachtwoord instellen. In het volgende venster wordt u gevraagd het wachtwoord twee keer in te voeren (de tweede keer - ter verificatie). Als u het vakje naast "Wachtwoord weergeven bij invoeren" aanvinkt, hoeft u dit slechts één keer in te voeren en worden de tekens niet verborgen achter donkere stippen. Wees in dit geval voorzichtig bij het schrijven: let in dat geval (d.w.z. in hoofdletters of kleine letters) of in welke taal u schrijft op de vallende toetsen op het toetsenbord, indien aanwezig, enz.

Stap 4

Gebruik bij het maken van een wachtwoord niet alleen letters en cijfers, maar ook verschillende symbolen, het Latijnse alfabet, en verander de hoofdletters - dit zal crackers hoofdpijn bezorgen. Bovendien, hoe langer uw wachtwoord, hoe langer het duurt om het te forceren. Ook kan een redelijk sterk wachtwoord worden beschouwd als een bepaalde zin in het Russisch, maar dan in het Latijn geschreven en enkele letters vervangen door cijfers. Evenzo kan de zin "Ik kan niet zwemmen" worden omgezet in het codewoord "yaneumeyup1avat". Gebruik geen algemene wachtwoorden zoals "12345", "qwerty", enz. En vergeet natuurlijk je wachtwoord niet.

Aanbevolen: