Een Schijf Starten Via BIOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Starten Via BIOS
Een Schijf Starten Via BIOS

Video: Een Schijf Starten Via BIOS

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2023, Januari-
Anonim

Om bijvoorbeeld een besturingssysteem te installeren of een computer te reanimeren, moet de gebruiker vaak niet opstarten vanaf een harde schijf, maar vanaf een optische of verwisselbare schijf. De keuze van downloadbronnen wordt uitgevoerd via het BIOS van het moederbord van de computer.

Een schijf starten via BIOS
Een schijf starten via BIOS

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS-menu van uw moederbord. Om dit te doen, drukt u direct na het inschakelen van de computer (voordat u het besturingssysteem start) op de DELETE-knop (in de meeste gevallen). Sommige moederborden vereisen het indrukken van een andere toets (bijvoorbeeld - F1) of een combinatie van beide. In ieder geval staat er bij de eerste regels van het opstarten altijd een melding op de monitor over welke toetsen gebruikt kunnen worden om in het BIOS-menu te komen.

Stap 2

Als je een moederbord hebt met AWARD BIOS (de meest voorkomende), zoek dan naar het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies. Daarin ziet u de items Eerste opstartapparaat, tweede opstartapparaat en derde opstartapparaat die overeenkomen met de eerste, tweede en derde opstartbronnen.

Stap 3

Ga in het AMI BIOS (gebruikt in ASUS-moederborden) naar de BOOT-sectie, waar u het item Boot Device Priority ziet, waarin u de volgorde van de opstartbronnen kunt instellen.

Stap 4

Als het BIOS van uw moederbord afwijkt van de beschreven BIOS, staat de beschrijving van het werken ermee waarschijnlijk in de instructies voor het moederbord. In ieder geval zijn de algemene principes iets anders dan hierboven beschreven.

Populair per onderwerp