Hoe Een Videoband Op Een Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videoband Op Een Computer Op Te Nemen
Hoe Een Videoband Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Een Videoband Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Een Videoband Op Een Computer Op Te Nemen
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, April
Anonim

Een op videoband gefilmd feest - een vakantie thuis, een bruiloft of een diploma-uitreiking - leer je het best digitaliseren op een computer. Dit moet worden gedaan, omdat videobanden van korte duur zijn en de neiging hebben om te "afbrokkelen", en van tijd tot tijd verslechteren. Bestanden worden zeer lang digitaal bewaard, u kunt ze op dvd branden of zo lang als nodig op uw computer bewaren.

Hoe een videoband op een computer op te nemen
Hoe een videoband op een computer op te nemen

Noodzakelijk

  • computer
  • Adobe Premier Pro
  • videocamera
  • video cassette
  • iLink-snoer

instructies:

Stap 1

Sluit uw camcorder aan op uw computer. Dit kan worden gedaan met een iLink 1394-kabel. Uw camcorder moet een speciale DV-uitgang hebben. Sluit het snoer aan op de camcorder en vervolgens op de computer. Zorg ervoor dat uw camcorder op dit moment is uitgeschakeld, net als de computer.

Stap 2

Je moet voorzichtig zijn met de video-opnamepoorten, anders kunnen ze snel genoeg defect raken en kosten reparaties ongeveer de helft van de kosten van de videocamera zelf. Zet na het aansluiten de camera aan. De computer zal het als nieuwe hardware detecteren.

Stap 3

Installeer een video-editor op uw computer. We raden u de professionele editor Adobe Premier Pro aan, deze is eenvoudig genoeg om te leren, maar stelt u tegelijkertijd in staat om snel en efficiënt videobewerking uit te voeren. U kunt ook Sony Vegas, Avid, Final cut gebruiken. Start na de installatie uw computer opnieuw op. Open het programma ("START", selecteer "Adobe Premier Pro" uit de lijst met recentelijk geïnstalleerde programma's). Wanneer de programma-interface wordt geopend, klikt u op "Bestand", "Cupture" - het commando "video vastleggen". Het venster "Cupture" wordt voor u geopend. Met de knoppen op het bedieningspaneel kunt u video opnemen. Alles werkt volgens het principe van een conventionele bandrecorder - afspelen, stoppen, meerdere terugspoelknoppen, een opnameknop. Druk op Rec (rode ronde knop) waar u wilt opnemen.

Stap 4

Volg de voortgang van de opname, want het gebeurt in realtime. Dit heeft een nadeel - het duurt precies zo lang als de video zelf duurt, maar aan de andere kant kun je tegelijkertijd de kwaliteit van de opname op de monitor evalueren. Als u de opname in scènes wilt splitsen, kunt u dit doen door de opname op de gewenste locatie te stoppen en op uw computer op te slaan. Het programma kan het ook automatisch doen - zoek hiervoor in het venster "Cupture" een speciale kolom - "Scene Detect" (om deze functie actief te maken - vink het vakje hiernaast aan). Vervolgens verdeelt het programma de video in fragmenten in overeenstemming met hoe u op de REC-knop op de camera hebt gedrukt op het moment van opname.

Aanbevolen: