Een Flopik . Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Flopik . Aansluiten
Een Flopik . Aansluiten

Video: Een Flopik . Aansluiten

Video: Een Flopik . Aansluiten
Video: Montage instructie Thermrad Basic 4 Handdoekradiator 2024, Mei
Anonim

Hoewel de tijd van flexibele magnetische media onherroepelijk voorbij is, kan het soms nodig zijn om informatie op dit medium te lezen of te schrijven. Als er op uw computer geen diskettestation is geïnstalleerd, moet u er een installeren.

Een flopik. aansluiten
Een flopik. aansluiten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - FD-station (schijfstation voor het lezen van magnetische schijven);
  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - een lintkabel die de schijf met het moederbord verbindt.

instructies:

Stap 1

Open de behuizing van de systeemeenheid van uw computer.

Stap 2

Bereid de site voor op de FD-drive. Verwijder indien nodig de plastic dop van het voorpaneel, breek voorzichtig het aluminium "gordijn" af op dezelfde plaats waar de dop is verwijderd.

Stap 3

Monteer de FD-drive op de juiste plaats in de systeemeenheid. In de regel moet de aandrijving in de nis op de slede schuiven. De voorkant van de FD-drive moet overgaan in het frontpaneel van de systeemeenheid en mag niet naar binnen verzonken zijn of aan de voorkant uitsteken.

Stap 4

Gebruik bouten of speciale vergrendelingen om de schijf aan de behuizing van de systeemeenheid te bevestigen.

Stap 5

Sluit de FD-drive aan op de voeding van de systeemeenheid. Zoek hiervoor de vieraderige draad van de voeding. Het is onmogelijk om deze draad met een andere te verwarren, de FD-drive heeft een speciale, unieke stroomaansluitingsinterface.

Stap 6

Sluit de serieschakeling eerst aan op de FD-drive en vervolgens op de connector op het moederbord. In tegenstelling tot het aansluiten van een interfacekabel op een harde schijf of dvd/cd-station, heeft een lintkabel voor een lees-/schrijfstation voor magnetische schijven mogelijk geen stekker of geleider. Voordat u de schijf aansluit, moet u controleren aan welke kant u deze kabel op het moederbord en de schijf moet aansluiten.

Stap 7

Ga naar de initiële instellingen van het moederbord (BIOS) en zorg ervoor dat het gebruik van FDD is toegestaan en ingeschakeld. Als dit niet het geval is, brengt u de juiste configuratiewijzigingen aan.

Stap 8

Start het besturingssysteem op en zorg ervoor dat de FD-drive is geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Stap 9

Als u een USB-diskette aansluit, hoeft u alleen maar de USB-kabel van de FD-drive in de overeenkomstige connector te steken, te wachten tot het besturingssysteem de drive heeft geïnstalleerd of de stuurprogramma's zelf op het apparaat te installeren.

Aanbevolen: