Een Wachtwoord Instellen Voor Bestandsmappen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Bestandsmappen
Een Wachtwoord Instellen Voor Bestandsmappen

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Bestandsmappen

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Bestandsmappen
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Vaak gebruiken meerdere mensen één computer tegelijk. In dergelijke gevallen is niemand beschermd tegen het feit dat zijn mappen met persoonlijke informatie door andere gebruikers kunnen worden geopend. En dan rijst een volkomen logische vraag over hoe ervoor te zorgen dat de inhoud niet beschikbaar is voor andere gebruikers? Het is vrij eenvoudig. Dit stelt het wachtwoord in voor de map, die moet worden ingevoerd om deze te openen.

Een wachtwoord instellen voor bestandsmappen
Een wachtwoord instellen voor bestandsmappen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Folder Guard-programma.

instructies:

Stap 1

Om wachtwoorden voor mappen in te stellen, moet u speciale programma's gebruiken. Een daarvan heet Folder Guard - vind het op internet, download en installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit.

Stap 2

Selecteer in het hoofdmenu Bestand en vervolgens in het menu dat wordt geopend - Hoofdwachtwoord. Er verschijnen twee regels waarin u het gebruikerswachtwoord van het programma moet invoeren. Het is nodig zodat niemand behalve jij dit programma kan gebruiken. Bedenk een wachtwoord en voer het in op de bovenste regel. Voer vervolgens de bevestiging in de onderste regel in en klik op OK.

Stap 3

Het hoofdmenu van het programma bevat een lijst met harde schijven en ernaast staat een "+"-pictogram. Door erop te klikken, opent u de mappenboom op deze partitie van de harde schijf. Klik op het "+" teken naast de harde schijf waar de map staat waarvoor u een wachtwoord wilt instellen.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op deze map. Selecteer vervolgens in het venster dat daarna verschijnt de optie Vergrendelen met wachtwoord. Er verschijnt een venster waarin u een wachtwoord kunt instellen. Voer het wachtwoord in op de bovenste regel en bevestig het op de onderste regel. Klik op OK - het wachtwoordinvoervenster wordt gesloten. Klik in het volgende venster ook op OK. Sluit het programma.

Stap 5

Probeer nu de map te openen waarvoor u het wachtwoord hebt ingesteld. Zoals u zult zien, gaat het niet open. In plaats daarvan verschijnt er een regel waar u het wachtwoord moet invoeren. Voer het in en het wordt geopend. Wanneer u de map sluit, verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd deze te blijven vergrendelen.

Stap 6

Als u op "Nee" klikt, hoeft u in deze sessie het wachtwoord niet meer in te voeren, het wordt pas na de volgende start van de pc overgeschilderd. Als u op "Ja" klikt, blijft de map vergrendeld. Als u tijdens de huidige sessie vaak deze map moet openen, is het natuurlijk beter om "Nee" te selecteren.

Aanbevolen: