Asus Wlan Instellen

Inhoudsopgave:

Asus Wlan Instellen
Asus Wlan Instellen

Video: Asus Wlan Instellen

Video: Asus Wlan Instellen
Video: 192.168.1.1 (http://router.asus.com) | Настройка маршрутизатора ASUS Wi-Fi 2024, Mei
Anonim

Wi-Fi-adapters worden gebruikt om verschillende apparaten met draadloze netwerken te verbinden. Meestal wordt deze apparatuur gepresenteerd in de vorm van speciale kaarten die zijn aangesloten op USB-poorten van computers of PCI-slots op het moederbord.

Asus wlan instellen
Asus wlan instellen

Noodzakelijk

ASUS WLAN-controlecentrum

instructies:

Stap 1

Om Wi-Fi-adapters van Asus te configureren, wordt een speciaal hulpprogramma WLAN Control Center gebruikt. Koop een geschikte wifi-adapter. Let bij het kiezen van dit apparaat op enkele kenmerken van de werking ervan. Zoek eerst uit welke soorten radionetwerken de apparatuur ondersteunt. Controleer ten tweede de mogelijkheid om uw eigen toegangspunt te creëren, als u een dergelijke functie nodig heeft.

Stap 2

Sluit de geselecteerde Wi-Fi-adapter aan op uw computer. Als u een PCI-apparaat gebruikt, koppelt u de pc vooraf los van de netvoeding. Ga naar https://en.asus.com/ en download daar ASUS WLAN Control Center. Installeer deze applicatie op uw computer. Start uw pc opnieuw op.

Stap 3

Voer het programma uit en open het tabblad Config. Zoek en open het tabblad Soft AP. Klik op het item Soft AP-modus om het te activeren. Zoek de lijst met lokale netwerken onderaan het werkvenster. Selecteer degene waarvoor u internetverbinding wilt toestaan. Breng de naam van het geselecteerde netwerk over naar het internetveld. Vink het vakje aan naast ICS inschakelen.

Stap 4

Klik op de knop Toepassen om de adapterparameters op te slaan. Wacht tot de bedrijfsmodus van het apparaat verandert. Uw draadloze toegangspunt is klaar. Configureer beveiligingsinstellingen voor uw wifi-netwerk. Open Config en selecteer het tabblad Toegangscontrole. Voer het MAC-adres van de draadloze adapter van de laptop in het veld Toegangscontrolelijst in. Selecteer de optie Accepteren. Om het MAC-adres te bekijken, zet u uw mobiele computer aan, opent u het menu Start en selecteert u Uitvoeren.

Stap 5

Voer in het veld dat wordt geopend cmd in en druk op Enter. Typ de opdracht ipconfig / all en zoek het MAC-adres van de vereiste adapter in de resulterende tabel. Voeg op dezelfde manier de fysieke adressen van wifi-adapters van andere laptops toe aan de lijst met toegestane adressen.

Aanbevolen: