Beheerdersrechten Herstellen

Inhoudsopgave:

Beheerdersrechten Herstellen
Beheerdersrechten Herstellen

Video: Beheerdersrechten Herstellen

Video: Beheerders-rechten zonder wachtwoord: belangrijke root-bug in macOS High Sierra 2022, December
Anonim

Een gebruiker met beheerdersrechten in Windows is de absolute eigenaar en beheerder van zijn computer. Hij kan elk programma installeren of verwijderen, een nieuwe gebruiker aanmaken en hem alle rechten geven, of met één muisklik iemand alle privileges ontnemen en het in de vergetelheid brengen. Maar het gebeurt dat met dezelfde muisklik de "almachtige" gebruiker zijn eigen account verandert van almachtig in machteloos en beperkt. Hoe krijg je beheerdersrechten terug?

Beheerdersrechten herstellen
Beheerdersrechten herstellen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

De makkelijkste manier. Log in op het systeem onder een ander account met beheerdersrechten. Zoek in de applet "Gebruikersaccounts", die toegankelijk is via het "Configuratiescherm", de naam van het account dat moet worden verhoogd. Selecteer de taak "Account wijzigen". Doe recht door de schakelaar naar Computer Administrator om te zetten.

Stap 2

Maar wat als er maar één van uw accounts op de computer stond? U kunt inloggen op het systeem onder het "Administrator"-account, dat eerst moet worden ingeschakeld. Start de opdrachtregel door cmd in het vak Uitvoeren te typen. Typ in het geopende venster: Net User Administrator / Actief: Ja. Log uit door op "Start - Uitloggen" te klikken. U wordt gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor een nieuwe login. Log in op het systeem als de gebruiker "Beheerder".

Stap 3

U kunt nu teruggaan naar de bovenstaande methode om gebruikersrechten te wijzigen en de rechten van uw account te wijzigen. Als je een welkomstvenster hebt bij het laden en geen uitnodiging om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, dan kun je dit venster oproepen als je meteen op de Ctrl + Alt + Del-toetscombinatie drukt wanneer het uitnodigingsscherm verschijnt.

Stap 4

U kunt ook beheerdersrechten voor een account herstellen vanuit de applet Computerbeheer. Start het vanuit het contextmenu "Deze computer - Beheer". Selecteer in het linkervenster het item "Lokale gebruikers" en klik op het plusteken. Dubbelklik in de map Gebruikers op het account dat u wilt bewerken en ga naar het tabblad Groepslidmaatschap. Voeg beheerdersrechten toe door op de knop "Toevoegen" te klikken en in het volgende venster dat wordt geopend de knop "Geavanceerd". Het blijft om op de laatste knop "Zoeken" te drukken en het item "beheerder" in de lijst te selecteren. Bevestig uw keuze met Ok.

Populair per onderwerp