Hoe Een Koeler Te Bevestigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Te Bevestigen?
Hoe Een Koeler Te Bevestigen?

Video: Hoe Een Koeler Te Bevestigen?

Video: Hoe Een Koeler Te Bevestigen?
Video: Installatietechniek: Hoe vul je een koelinstallatie? 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat de kracht van de computer niet voldoende is. De eenvoudigste manier om het probleem in dit geval op te lossen, is door de processor te vervangen. Maar om het te vervangen, kun je niet zonder de CPU-koeler te demonteren en te installeren. Een koeler is een processorkoelsysteem met een ventilator en een koellichaam. De installatie van de koeler is eenvoudig, maar vereist enige vaardigheid. Er zijn verschillende soorten cooler mounts, maar de meest populaire zijn Intel-processors met socket 775.

Hoe een koeler te bevestigen?
Hoe een koeler te bevestigen?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Intel-processor met socket 775;
  • - koeler voor stopcontact 775;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Als je de processor nog niet in de socket hebt geïnstalleerd, installeer deze dan. Open hiervoor de sluiter en til deze op zodat deze zich in een hoek van 90 graden ten opzichte van de processoraansluiting bevindt. Installeer het vervolgens voorzichtig en zorg ervoor dat de uitsteeksels langs de contouren van de socket samenvallen met de inkepingen op de processor. Zet daarna de processor vast door de sluiter te laten zakken, deze moet op zijn plaats klikken.

Stap 2

Houd er rekening mee dat het niet nodig is om koelvet op de processor aan te brengen, omdat dit al op de achterkant van het koellichaam is aangebracht. Het is echter vermeldenswaard dat het niet altijd van hoge kwaliteit is. Breng een laag van je koelpasta aan om de koeling te verbeteren. U kunt Alsil-3 of Titan koelpasta gebruiken. Veeg het thermische vet van de fabriek van de onderkant van de koeler voordat u het aanbrengt. Het is beter om dit te doen met een zachte, droge doek. Breng vervolgens voorzichtig een dunne laag nieuw thermisch vet aan op het processordeksel. Het moet het hele oppervlak bedekken, maar zorg ervoor dat het thermische vet niet op de contactvlakken komt.

Stap 3

Nu kunt u het koelsysteem installeren, dat wil zeggen de koeler. Hiervoor is een standaard socket 775-koeler nodig die wordt geleverd in de doosversie van de processor. De koeler heeft vier houders. Plaats de koeler zo op het stopcontact dat de bevestigingsmiddelen op één lijn liggen met de gaten op het stopcontact. Druk zachtjes op elke vergrendeling. Je kunt met elke beginnen, zorg er gewoon voor dat de reeks diagonaal is. Nadat u alle vier de vergrendelingen hebt ingedrukt, draait u het moederbord ondersteboven en observeert u zorgvuldig de juiste installatie van de bevestigingen. Als alles in orde is, blijft de laatste fase over - aansluiten op de stroomventilator.

Stap 4

Zoek hiervoor op het moederbord naar een kleine witte connector met het label CPU FAN. Het moet zich in de buurt van de processorsocket bevinden. Sluit de connector die van de koeler komt daar aan.

Aanbevolen: