Hoe Het Moederbord Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Installeren?
Hoe Het Moederbord Te Installeren?

Video: Hoe Het Moederbord Te Installeren?

Video: Hoe Het Moederbord Te Installeren?
Video: How To Install Universal MotherBoard to Any LED LCD TV Easily 2024, Mei
Anonim

Het moederbord is precies de microschakeling waarmee alle onderdelen van de computer samen bepaalde taken kunnen uitvoeren. Wanneer u een pc helemaal opnieuw in elkaar zet, moet u deze correct installeren.

Hoe het moederbord te installeren?
Hoe het moederbord te installeren?

instructies:

Stap 1

De processor moet worden geïnstalleerd in een geschikte socket, een socket genaamd. Het is belangrijk om de stenen "poten", indien aanwezig, niet te buigen en te installeren volgens de markering, anders kan het onderdeel gewoon doorbranden wanneer de pc wordt ingeschakeld. Er kunnen problemen optreden bij het installeren van een processorventilator. In een aantal situaties wordt, voordat het moederbord aan de behuizing wordt bevestigd, een deel van de standaard voor de koeler op de achterkant geschroefd. Raadpleeg hun technische documentatie voor een succesvolle installatie en ventilatie van de processor. Sluit de bedrading van de koeler aan op de moederbordconnector met het label CPU_FAN.

Stap 2

Een afdekking voor connectoren aan de achterkant van het moederbord wordt meestal meegeleverd in de kit. Schuif het over dit paneel zodat de connectoren naar buiten komen voordat u het chassis op het moederbord aansluit. Het moederbord heeft kleine boutgaten. Op die plaatsen waar de gaten van het bord voor bevestiging samenvallen met dezelfde gaten in de behuizing, moet u speciale poten plaatsen die bij de microschakeling worden geleverd. Vervolgens moet het moederbord op het rack worden geschroefd, zodat de pootjes tussen het moederbord en de behuizing komen. Sluit de chassisventilatoren aan op de SYS_FAN-connectoren.

Stap 3

Het RAM-geheugen moet in de overeenkomstige connectoren op het moederbord worden gestoken. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun uiterlijk en zijn ondertekend met DIMM_DDR. De videokaart wordt in een PCI Express-slot gestoken. Soms heeft de videokaart een kleine lintkabel om op het moederbord aan te sluiten. Geluids- en netwerkkaarten, indien aanwezig, zijn aangesloten op het PCI-slot.

Stap 4

De voeding wordt aangesloten op het moederbord via de ATX POWER-connector, die 24 of 20 connectoren heeft. Soms zijn er met de hoofdlus 1-2 extra voor 6 of 4 contacten. Winchesters en dvd/cd-drives worden aangesloten op het moederbord SATA en voeding molex connectoren.

Stap 5

Het einde van alles is de verbinding van het voorpaneel van de behuizing. Hieruit zijn dunne draden, ondertekend met 2-3 letters. Ze moeten worden aangesloten op de contacten op het moederbord die dezelfde lettercode hebben. Met POWER SW en RESET SW kunt u het opnieuw opstarten en het inschakelen van de pc regelen, draden met de inscriptie-LED laten de lampjes op de behuizing branden. SPEAKER, RETURN, SPKOUT en MIC zijn de draden van de audio- en microfoonaansluiting. Het blijft om het deksel op de behuizing te plaatsen. Nu kunt u randapparatuur aansluiten op het achterpaneel, de stroomkabel aansluiten en de pc aanzetten.

Aanbevolen: