Waarom Mijn Computer Vastloopt En Opnieuw Opstart

Inhoudsopgave:

Waarom Mijn Computer Vastloopt En Opnieuw Opstart
Waarom Mijn Computer Vastloopt En Opnieuw Opstart

Video: Waarom Mijn Computer Vastloopt En Opnieuw Opstart

Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2022, December
Anonim

De meest voorkomende oorzaken van het vastlopen en opnieuw opstarten van een computer zijn virusinfecties, storingen in het besturingssysteem of onvoldoende RAM.

Waarom mijn computer vastloopt en opnieuw opstart
Waarom mijn computer vastloopt en opnieuw opstart

De reden is een virus

Eerst moet u uw computer op virussen controleren. Gebruik het geïnstalleerde antivirusprogramma en scan de hele computer. In het geval dat u twijfelt aan de effectiviteit van de geïnstalleerde antivirus, kan het geen kwaad om opnieuw te installeren en een betrouwbaardere optie toe te passen. De beoordeling van antivirusprogramma's wordt jaarlijks samengesteld, omvat bijna alle opmerkelijke producten en wordt op internet gepubliceerd. Als de versie van de virusinfectie niet is bevestigd, maar de computer nog steeds vastloopt en willekeurig opnieuw opstart, moet u de hardware consequent controleren.

De reden is een storing in de hardware

Start uw hardwaretest door de gezondheid van uw RAM te onderzoeken. Hiervoor mag de hoeveelheid vrij geheugen die is geregistreerd in het item "Fysiek geheugen" van de "Taakbeheer" niet minder zijn dan 20% van het totale volume. In het geval dat er minder vrij geheugen is, is het noodzakelijk om de hoeveelheid computer-RAM te vergroten of constant te controleren of toepassingen die niet nodig zijn voor gebruik zijn uitgeschakeld. Geforceerde afsluiting van processen wordt uitgevoerd via de "Taakbeheer".

De reden is een storing in het besturingssysteem

Bij afwezigheid van een tekort aan RAM en virussen kan het effect van "bevriezen" en opnieuw opstarten worden veroorzaakt door een storing in het besturingssysteem. De situatie kan alleen worden gecorrigeerd door deze opnieuw te installeren of te herstellen. Voordat u begint met opnieuw installeren of herstellen, moet u ervoor zorgen dat er een back-up is gemaakt van alle informatie van station C op externe schijven of op station D.

Naast de genoemde, meest voorkomende oorzaken van "bevriezen" en opnieuw opstarten, kunnen dergelijke gevolgen worden veroorzaakt door een defecte voeding, defecten in componenten van de systeemeenheid en schade aan het moederbord. Oververhitting van de processor of videokaart is een echte plaag voor moderne computers en vooral laptops. Het verlangen van fabrikanten naar compactheid verandert in een gevoeligheid van machines voor externe temperaturen. Als uw computer in de zomer defect raakt, is de kans dus groot dat dit een gevolg is van oververhitting. Om de temperatuuromstandigheden te bewaken, kunt u speciale softwaretoepassingen gebruiken die op internet beschikbaar zijn. Met dergelijke programma's kunt u temperatuurveranderingen op de hoofdcomponenten van de computer volgen. Op deze manier is het mogelijk om te identificeren wat voor soort hardwarestress samenvalt met bevriezen en opnieuw opstarten.

Het kan heel moeilijk zijn om te bepalen wat er precies is mislukt in deze knooppunten. Daarom worden ze meestal veranderd in nieuwe. De beste uitweg is om contact op te nemen met een servicecentrum om de storing te diagnosticeren en de computer verder te repareren.

Populair per onderwerp