Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt: Drie Eenvoudige Stappen

Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt: Drie Eenvoudige Stappen
Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt: Drie Eenvoudige Stappen

Video: Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt: Drie Eenvoudige Stappen

Video: Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt: Drie Eenvoudige Stappen
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

Na het kopen van een laptop beginnen veel van zijn eigenaren te merken dat deze "vertraagt". Dit betekent dat al die dagelijkse taken die erop werden uitgevoerd veel langzamer gingen dan voorheen. Voor onervaren gebruikers is dit een reëel probleem, maar zondigen op productiefouten heeft geen zin.

Wat te doen als uw laptop trager wordt: drie eenvoudige stappen
Wat te doen als uw laptop trager wordt: drie eenvoudige stappen

Om te beginnen, moet u drie eenvoudige stappen nemen, die volgens laptopreparateurs in 99% van de gevallen het probleem volledig oplossen.

Stap 1. Verwijder virussen

Op de laptop moet minimaal een firewall zijn geïnstalleerd (in extreme gevallen minimaal Windows Firewall). De geïnstalleerde antivirus moet worden gecontroleerd of deze überhaupt werkt, en de databases moeten worden bijgewerkt. Vervolgens kunt u het beste een volledige diepe scan van de hele computer uitvoeren. Als een virus, worm of rootkit de laptop is binnengedrongen, kan hun spyware ervoor zorgen dat de laptop "vertraagt". Na het opschonen van het systeem en het opnieuw opstarten zou alles in orde moeten zijn.

Stap 2. Optimalisatie van de hulpprogramma's

De beste manier is om het gratis hulpprogramma Ccleaner te installeren (bij voorkeur de nieuwste versie) en alle verouderde en tijdelijke bestanden ermee op te ruimen. Vervolgens moet u een registerintegriteitscontrole uitvoeren en, indien mogelijk, alle fouten herstellen. Het is ook aan te raden om alle ongebruikte en oude programma's te verwijderen met Ccleaner. En bekijk ook de lijst met autoruns en verwijder al die programma's die helemaal niet nodig zijn elke keer dat u Windows start.

Stap 3. Defragmenteer uw schijven

Zelfs als uit de analyse blijkt dat defragmentatie niet nodig is, moet deze toch worden gestart. Een enkel, maar groot, gefragmenteerd bestand kan het systeem immers vertragen. Het is belangrijk om uw laptop na elke stap opnieuw op te starten. In de meeste gevallen zijn deze drie stappen voldoende. Maar als dergelijke procedures niet hebben geholpen, is er nog een andere optie - om het systeem te herstellen, nadat u eerder alle belangrijke bestanden naar een andere schijf of een ander medium hebt gekopieerd. Herstel zal moeten worden gedaan vanaf een controlepunt.

Aanbevolen: