Wat Te Doen Als Het USB-apparaat Niet Wordt Herkend

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het USB-apparaat Niet Wordt Herkend
Wat Te Doen Als Het USB-apparaat Niet Wordt Herkend

Video: Wat Te Doen Als Het USB-apparaat Niet Wordt Herkend

Video: USB-apparaat werkt niet in Windows 10 2022, December
Anonim

Vrijwel alle rand- en externe apparaten, gadgets, maar ook mobiele telefoons, camera's, webcams zijn via de USB-bus op de computer aangesloten. Soms verschijnt er een bericht over een niet-herkend USB-apparaat wanneer u verbinding probeert te maken. Dit probleem kan worden veroorzaakt door software- en hardwareredenen.

Wat te doen als het USB-apparaat niet wordt herkend
Wat te doen als het USB-apparaat niet wordt herkend

instructies:

Stap 1

Controleer of het apparaat wordt herkend op een andere computer. Als dit niet het geval is, probeer dan de USB-verbindingskabel te vervangen - het is mogelijk dat de geleiders zijn gebroken. Als het vervangen van de kabel niet werkt, moet het apparaat mogelijk worden gerepareerd of vervangen.

Stap 2

Een van de oorzaken van problemen kan statische elektriciteit zijn op de metalen stekker van het apparaat of in de USB-connector van de systeemeenheid. Verwijder het apparaat uit de connector en zet de computer 2-3 minuten uit, waarbij u het volledig loskoppelt van de stroombron. Blaas indien mogelijk de USB-connectoren grondig uit - het stof dat zich erin heeft opgehoopt, houdt de statische lading goed vast.

Stap 3

Het systeem herkent het apparaat mogelijk niet vanwege een stuurprogrammafout. Om de situatie te corrigeren, verwijdert u het INFCACHE.1-bestand, dat informatie bevat over de USB-apparaatstuurprogramma's. Hiervoor heeft u beheerdersrechten nodig.

Stap 4

Open de map C:\Windows\. Klik in het menu Extra op Mapopties en ga naar het tabblad Weergave. Vink in het gedeelte 'Geavanceerde opties' het vakje aan naast 'Inhoud van systeemmappen weergeven' en schakel het selectievakje naast 'Beveiligde bestanden verbergen' uit. Selecteer "Verborgen bestanden en mappen weergeven".

Stap 5

Vouw de map C: \ Windows \ inf \ uit in Windows XP of C: \ Windows \ System32 \ DriverStore \ in Windows 7. Zoek het INFCACHE.1-bestand, klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen. Sluit het apparaat aan en installeer de driver opnieuw.

Stap 6

Het stuurprogramma van de USB-controller voor uw systeemeenheid is mogelijk beschadigd. Vouw in het Configuratiescherm Systeembeheer uit en dubbelklik op Computerbeheer. Dubbelklik in het rechterdeel van het venster op "Apparaatbeheer".

Stap 7

Klik in het nieuwe venster op het "+"-teken links van het item "Universal Serial Bus Controllers". Klik in de vervolgkeuzelijst met de rechtermuisknop op elk apparaat en selecteer "Verwijderen" in het contextmenu. Na het opnieuw opstarten zou het systeem automatisch de juiste stuurprogramma's moeten vinden. Installeer ze eventueel zelf.

Stap 8

Als het opnieuw installeren van de stuurprogramma's niet heeft geholpen, is de USB-controller mogelijk defect. U kunt een USB-hub kopen en deze in een PCI-slot installeren.

Stap 9

Bovendien kan een onvoldoende stroomtoevoer ertoe leiden dat de USB-poort niet goed werkt. Als alle poorten zijn betrokken, is de kracht van een zwakke PSU mogelijk niet voldoende. In dit geval helpt het uitschakelen van 2-3 apparaten in Apparaatbeheer.

Populair per onderwerp