Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt?
Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Laptop Trager Wordt?
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Een moderne laptop doet qua functionaliteit niet onder voor een klassieke personal computer. Ze hebben echter allemaal de neiging om tijdens het werk te vertragen. Daarom moet u erachter komen wat u moet doen als uw laptop langzamer gaat werken.

Wat te doen als uw laptop trager wordt?
Wat te doen als uw laptop trager wordt?

Vuile laptop

Door het ontwerp van de laptop is de luchtcirculatie in de behuizing veel slechter dan in een conventionele systeemeenheid. Daarom wordt de vaak vertraagde werking van de laptop geassocieerd met vervuiling van de ventilatie. Om het schoon te maken, heb je een set van de kleinste kruiskopschroevendraaiers, een tandenborstel en een droge doek nodig. Voor de meest elementaire reiniging is deze kit voldoende. Voor een grondigere reiniging kan professionele hulp nodig zijn. Eerst moet u de afdekking aan de achterkant losschroeven en vervolgens zorgvuldig naar de ventilator en het radiatorrooster kijken. Als ze in stof zitten, verwijder het dan.

Als u uw laptop niet regelmatig schoonmaakt, kan de processor oververhit raken. In het beste geval moet u de koelpasta van de processor vervangen, in het slechtste geval - om een nieuwe aan te schaffen. Dit kan meer dan duizend roebel kosten, vooral als het gaat om de nieuwste modellen.

RAM opruimen

Zo vaak als besmetting, kan een trage laptop worden geassocieerd met een overbelasting van het geheugen (RAM). Om de werklast te controleren, moet u de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del invoeren. Hierdoor wordt de taakbeheerder weergegeven. Normale RAM-belasting varieert van 20 tot 50%. Alles hierboven kan systeemremmen veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het mogelijk om via dezelfde dispatcher de processen te verwijderen die het systeem belasten en niet nodig zijn voor de gebruiker. Ook kunnen veel antivirusprogramma's onnodige processen blokkeren, zelfs bij het opstarten van het systeem. Dit is erg handig om van te profiteren wanneer u op een computer werkt.

Soms raakt het RAM-geheugen verstopt door de fout van verschillende kwaadaardige programma's. Daarom moet de antivirus zonder fouten op de computer worden geïnstalleerd.

De harde schijf schoonmaken

Als deze voor meer dan 70% verstopt is, heeft dit gevolgen voor de werking van het systeem als geheel. Daarom is het de moeite waard om het regelmatig te wissen van onnodige informatie. Het is ook noodzakelijk om de integriteit van de gegevens erop te behouden, waarvoor defragmentatie wordt gebruikt. Het moet ten minste eenmaal per zes maanden worden uitgevoerd. In de regel wordt het bijbehorende programma samen met het besturingssysteem geïnstalleerd.

Laptopstoring

Het meest onaangename is wanneer de traagheid van het systeem wordt geassocieerd met een mechanische storing van laptophardware. Als al het bovenstaande niet tot resultaten leidt, moet u de laptop demonteren en de hardware bestuderen. Hard geluid van de harde schijf, een onaangename geur van plastic of verbranding, lekkende transistors en nog veel meer kunnen wijzen op storingen.

Wanneer de laptop onder de garantie valt, is het de moeite waard om de volledige diagnose uit te voeren in het servicecentrum, dat aan de verkoopwinkel is gekoppeld. De diagnoseperiode is maximaal twee weken. Na verificatie zal de consument ofwel het geld teruggeven ofwel een akte opmaken om de laptop tegen een meerprijs te vervangen door dezelfde of een andere. In het geval dat er een storing is opgetreden door toedoen van de gebruiker, moet u afstand doen van het geld om het te repareren.

Aanbevolen: