Wat Te Doen Als Uw Computer Trager Wordt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Trager Wordt?
Wat Te Doen Als Uw Computer Trager Wordt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Trager Wordt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Trager Wordt?
Video: My Laptop Is Very Slow - Solution For Hanging Laptop Windows 10 2024, Mei
Anonim

Computervertragingen kunnen worden veroorzaakt door software- of hardwarestoringen. In de regel treedt een snelheidsdaling in de werking van apparaten op als gevolg van een groot aantal onnodige bestanden die zich in het besturingssysteem hebben opgehoopt, die de normale werking van programma's verstoren.

Wat te doen als uw computer trager wordt?
Wat te doen als uw computer trager wordt?

Waarom wordt de computer langzamer?

Tijdens het gebruik van applicaties door de gebruiker, creëert het besturingssysteem een groot aantal tijdelijke bestanden, wat handig kan zijn bij herhaalde oproepen naar eerder opgeroepen functies. Sommige bestanden, waarin dergelijke informatie wordt opgeslagen, worden uiteindelijk groot en beginnen steeds meer te laden door een bepaald programma of systeem. Om de prestaties van uw computer te verbeteren en al deze bestanden te verwijderen, kunt u een systeemopschoningsprogramma gebruiken.

Een van de handigste en gemakkelijkst te gebruiken programma's is CCleaner, die wordt ondersteund door alle besturingssystemen van de Windows-familie, waarmee u onnodige bestanden in het systeem kunt opschonen.

CCleaner installeren

Download het programma van de site van de ontwikkelaar. Het wordt aanbevolen om de meest recente versie van het programma te gebruiken om gegevens van uw computer te verwijderen om het meest effectieve resultaat te krijgen. Zodra de download is voltooid, voert u het resulterende bestand uit en volgt u de instructies op het scherm om te installeren.

Systeembestanden opschonen

Start CCleaner met behulp van het bureaubladpictogram dat op het scherm is gemaakt. Standaard wordt het gedeelte "Opschonen" voor u geopend, waar u groepen onnodige bestanden kunt selecteren voor de gebruiker die u wilt wissen.

U kunt de bewerking Vrije ruimte opschonen minder vaak uitvoeren dan andere systeemopruimingen.

Volg de aanwijzingen op het scherm om de gewenste menu-items te selecteren die u wilt verwijderen. U kunt alle vakjes aanvinken, maar houd er rekening mee dat het verwijderen van sommige gegevens uw systeeminstellingen kan beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld "Window Size Cache" selecteert, verwijdert u bij het starten van een applicatie de systeeminstellingen die betrekking hebben op de aanpassing van de grootte van het weergegeven venster.

Nadat u de benodigde items hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Analyse" en wacht u tot de bewerking is beëindigd. Selecteer vervolgens het item "Opschonen" en wacht op de bijbehorende melding van de bewerking op het scherm. De schoonmaak is voltooid. Na het uitvoeren van deze actie kan de snelheid van het systeem aanzienlijk toenemen.

Een groot aantal processen

De computer kan ook langzamer worden als u een groot aantal programma's die veel resources nodig hebben, tegelijkertijd uitvoert. Roep de "Taakmanager" op door op de toetsencombinatie Ctrl, alt="Image" en Del te drukken.

De meest resource-intensieve programma's zijn antivirusprogramma's, evenals grafische, video- en spelbewerkingspakketten.

Ga naar het tabblad "Processen" en kijk welke programma's de meeste computerbronnen verbruiken - ze worden helemaal bovenaan de voorgestelde lijst weergegeven. Sluit toepassingen af die u niet nodig hebt om de prestaties van uw computer te verbeteren.

Aanbevolen: