Wat Te Doen Als De Video Niet Wordt Afgespeeld?

Wat Te Doen Als De Video Niet Wordt Afgespeeld?
Wat Te Doen Als De Video Niet Wordt Afgespeeld?

Video: Wat Te Doen Als De Video Niet Wordt Afgespeeld?

Video: Wat Te Doen Als De Video Niet Wordt Afgespeeld?
Video: Ondertiteling voor je video met een gratis app ( Kapwing of Triple8 ) 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is een thuis-pc een multifunctioneel mediaplatform voor dagelijks gebruik. Voor de gebruiker is het simpelweg noodzakelijk om de computer altijd volledig ingeschakeld te houden: het systeem moet kunnen werken met videobestanden, muziek, computerspelletjes en webpagina's. Soms mislukken individuele componenten en moet u de mogelijkheden van de machine handmatig herstellen. En vooral vaak - de mogelijkheid om video's af te spelen.

Wat te doen als de video niet wordt afgespeeld?
Wat te doen als de video niet wordt afgespeeld?

Video's worden op totaal verschillende gebieden gebruikt en daarom kunnen problemen ermee totaal verschillende redenen hebben.

De meest voorkomende video's op internet tegenwoordig: ze worden meestal opgenomen door verschillende soorten videohostingsites, sociale netwerken en andere projecten. Om video's van webpagina's af te spelen, hebt u een werkbare flash-plug-in nodig. Als de video eerder werd afgespeeld, maar nu is gestopt, probeer dan de browser te sluiten en opnieuw te openen (hierdoor worden de instellingen opnieuw geladen). Als dit niet helpt, ga dan naar de officiële website en download de laatste update van deze subroutine of probeer een nieuwe internetbrowser te installeren.

De video van de harde schijf wordt afgespeeld door verschillende mechanismen. Er is een grote verscheidenheid aan "stationaire" videoformaten (enkele honderden), dus het kan niet elke computer aan zonder speciale training. Deze voorbereiding hiervoor zal "codecs" zijn - een reeks algoritmen die het systeem uitleggen hoe bestanden moeten worden gelezen. Een van de beste codec-packs is het K-lite-codec-pack, een complete installatie waarmee je een groot aantal verschillende formaten kunt spelen. Als de installatie niet helpt, probeer dan de speler te veranderen (bijvoorbeeld naar de Media Player Classic die bij K-Lite wordt geleverd).

Het afspelen van draagbare media heeft ook zijn eigen nuances. Tegenwoordig wint het Blu-ray-schijfformaat enorm aan populariteit, waarmee u enorme hoeveelheden informatie kunt overbrengen en als resultaat video van de hoogste kwaliteit. Om zo'n schijf te kunnen lezen, moet u echter een geschikt station hebben (denk aan de overgang van cd naar dvd) en, nogmaals, speciale codecs.

Men zal zich echter nauwelijks kunnen beperken tot codecs. Bestanden op blue-ray zijn op een speciale manier gestructureerd, dus het is niet overbodig om een speciale Blu-ray-speler te downloaden en te installeren, waarvan er veel op internet staan. Zonder dit kunt u zelfs niet werken met een schijfkopie die is gedownload van het wereldwijde netwerk - u zult constant met Rip-s (gerecycleerde kopieën) moeten werken.

Aanbevolen: