Hoe Een Elektrische Meter Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Elektrische Meter Te Installeren?
Hoe Een Elektrische Meter Te Installeren?

Video: Hoe Een Elektrische Meter Te Installeren?

Video: Hoe Een Elektrische Meter Te Installeren?
Video: How to Upgrade an Electric Meter to 200-Amp Service (Part 1) | This Old House 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van een elektriciteitsmeter is niet zo'n moeilijke taak die de tussenkomst van een specialist vereist. Het is natuurlijk beter om dit proces toe te vertrouwen aan een elektricien, maar de situaties zijn anders. En nu komt het moment dat je de teller moet veranderen.

balie
balie

Noodzakelijk

teller, kruiskopschroevendraaier, platte schroevendraaier, tang

instructies:

Stap 1

Voor de vervangingsprocedure heeft u de meter zelf, een kruiskopschroevendraaier, een platte schroevendraaier, een tang nodig. Er moet aan worden herinnerd dat het instrument moet worden geïsoleerd.

Voordat u de meter vervangt, moet u weten: hoeveel fasen er op de meter komen. Het kunnen er drie zijn of één. Wanneer u het aantal fasen heeft bepaald, dient u een vergelijkbare meter aan te schaffen.

Stap 2

U kunt direct doorgaan met de vervanging. Onder de nieuwe voorwaarden moet er een introductieautomaat voor de meter staan. Deze machine verbindt de buitenstroomleiding en de elektrische bedrading van het huis. Het moet worden uitgeschakeld. De teller stopt dan. Voor de zekerheid kun je elke lamp in de buurt van de werkplek aandoen. Het mag niet branden.

Stap 3

Verwijder het meterdeksel door twee kleine bouten los te draaien. Onder de meterafdekking is een aansluitblok zichtbaar, dat meerdere draden bevat. Deze draden worden losgeschroefd met een gewone schroevendraaier - een kruiskopschroevendraaier of een platte schroevendraaier. Tangen worden gebruikt om de draden uit hun stopcontacten in het aansluitblok van de meter te trekken. U hoeft het alleen voorzichtig te doen om de draden niet op bepaalde plaatsen te verwarren. Het is het beste om op elke post een stuk papier te plakken met het nummer van de volgorde van de draad.

Stap 4

Na de draden wordt de meter gedemonteerd. Hij wordt op twee manieren bevestigd: ofwel op een din-rail, ofwel met drie schroeven op een speciale bus. Als een din-rail is gebruikt om de meter te bevestigen, verwijderen we met een platte schroevendraaier de twee klemmen aan de onderkant van het apparaat, verwijderen deze van de din-rail en plaatsen een andere teller. Als het apparaat op een speciale bus zit, draai dan eerst de bovenste schroef los en vervolgens de twee uiterste en verander de oude en nieuwe tellers op bepaalde plaatsen.

Stap 5

Verder worden de draden met een tang voorzichtig op hun plaats in het aansluitblok gestoken en met schroeven vastgedraaid. Gewoonlijk zitten er twee schroeven in elke socket in het aansluitblok. Trek bij het aandraaien van de draad eerst aan de buitenste schroef en vervolgens aan de binnenste schroef. Vervolgens wordt de juistheid van de bedrading gecontroleerd en wordt het klemmenblok met het meterdeksel afgesloten.

Aanbevolen: