Hoe Een Stuurprogramma Op Een Printer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Op Een Printer Te Installeren
Hoe Een Stuurprogramma Op Een Printer Te Installeren

Video: Hoe Een Stuurprogramma Op Een Printer Te Installeren

Video: Hoe Een Stuurprogramma Op Een Printer Te Installeren
Video: How To Install And Update Your Printer Drivers In Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Printers vereisen, net als veel andere computerapparaten, de installatie van speciale software - stuurprogramma's voor een goede werking. De printer kan immers veel later worden vrijgegeven dan het systeem dat op computers is geïnstalleerd. In dit geval "weet" dit systeem niet hoe deze printer moet worden bediend. Om dergelijke problemen te voorkomen, brengen fabrikanten ook stuurprogramma's uit die het systeem "uitleggen" hoe met dit apparaat om te gaan.

Hoe een stuurprogramma op een printer te installeren
Hoe een stuurprogramma op een printer te installeren

Het is nodig

Meestal wordt het stuurprogramma op een cd meegeleverd wanneer u uw printer koopt. Deze schijf is vereist bij het installeren van het stuurprogramma. Als u deze bent kwijtgeraakt of om een andere reden, ontbreekt deze schijf - dit programma moet worden gedownload van de website van de printerfabrikant

instructies:

Stap 1

Als u geen cd met stuurprogramma's hebt, moet u deze zoeken op de website van de fabrikant. Op de body van de printer staat altijd informatie over het bedrijf dat deze heeft uitgebracht en over welk model deze printer is. Gebruik zoekmachines om de website van de fabrikant te vinden. Op deze site moet u uw model vinden in de secties "gebruikersondersteuning", "bestandsarchief", "download". Nadat u uw model hebt gevonden, moet u het systeem selecteren waarvoor u het stuurprogramma downloadt. Nadat je het hebt gekozen, download je het programma dat wordt aangeboden door de fabrikant. Opgemerkt moet worden dat de stuurprogramma's die u op de sites kunt vinden vaak later worden vrijgegeven dan de stuurprogramma's die bij aankoop bij de apparatuur zijn geleverd. Hierdoor kan de fabrikant enkele bugs uit eerdere versies oplossen, modernere afdruktechnologieën gebruiken, de snelheid verhogen en nieuwe stuurprogramma's informatiever maken. Download altijd, indien mogelijk, bijgewerkte stuurprogramma's van de websites van de fabrikant.

Stap 2

Nu u een programma of een cd hebt, start u de installatie door te dubbelklikken op het gedownloade bestand of door de schijf eenvoudig in het station te plaatsen. Het installatieprogramma zal u vragen een map te selecteren waarin de bestanden zullen worden geïnstalleerd. Meestal is het niet nodig om het pad te wijzigen waar het standaard is geïnstalleerd. Wanneer het programma vraagt om uw printer aan te sluiten, sluit u deze aan op de USB-poort van uw computer en zet u hem aan. De installatie gaat automatisch verder.

Stap 3

Soms moet u na het installeren van de stuurprogramma's uw computer opnieuw opstarten. Doe dit als het installatieprogramma u daarom vraagt.

Aanbevolen: