Een Cartridge Nieuw Leven Inblazen?

Inhoudsopgave:

Een Cartridge Nieuw Leven Inblazen?
Een Cartridge Nieuw Leven Inblazen?

Video: Een Cartridge Nieuw Leven Inblazen?

Video: Een Cartridge Nieuw Leven Inblazen?
Video: Epson XP-412 How to Check Ink Cartridge Levels 2024, Mei
Anonim

Inkjet- en lasercartridges falen soms. De gemakkelijkste manier is om de cartridge naar een reparatiewerkplaats te brengen, maar eerst kunt u proberen het probleem zelf op te lossen.

Een cartridge nieuw leven inblazen?
Een cartridge nieuw leven inblazen?

instructies:

Stap 1

Het grootste probleem met inkjetcartridges is het uitdrogen van de printkop. Dit gebeurt als de printer enige tijd niet wordt gebruikt. Tegelijkertijd, als u een of twee weken niets hebt afgedrukt, is de kans dat het weer werkend wordt vrij groot, maar als de uitvaltijd enkele maanden is, zal het problematisch zijn om dit te doen.

Stap 2

Leg een krant op tafel. Giet alcohol of wodka in het deksel van het blikje en laat de cartridge er enkele uren in zakken met de printkop omlaag. Neem daarna de spuit, steek deze in het gat van de patroon en probeer uit te blazen met krachtige bewegingen van de zuiger.

Stap 3

Als de vorige methode niet werkt, probeer dan een andere. Zet de ketel in brand. Wanneer het water kookt, plaatst u de gedroogde patroonkop onder de stoomstraal en houdt u deze ongeveer 5 seconden vast. Pas op dat u zich niet verbrandt. Veeg het hoofd af met een tissue en herhaal de procedure opnieuw. Herhaal deze stap drie tot vier keer en spoel vervolgens de patroon met een spuit. Wees voorzichtig - overmatige blootstelling van de patroon aan de stoomstraal kan deze beschadigen.

Stap 4

Om een slecht gedroogde patroon te herstellen, spoelt u deze achtereenvolgens in verschillende oplossingen. De samenstelling van de eerste, zuur: 10% van de essentie van azijnzuur, 10% alcohol, 80% gedestilleerd water. Ten tweede, neutraal: 10% glycerine, 10% alcohol, 80% gedestilleerd water. Ten derde, alkalisch: 10% ammoniak, 10% alcohol, 10% glycerine, 70% gedestilleerd water. Bewaar de printkop in elke oplossing gedurende ten minste 24 uur en spoel deze vervolgens met een injectiespuit. Let er bij het werken met zure en alkalische oplossingen op dat u deze niet in de ogen krijgt.

Stap 5

De belangrijkste storingen van cartridges voor laserprinters komen tot uiting in het verschijnen van strepen of vegen op het bedrukte vel. Deze problemen komen vaak voor bij oudere cartridges, meestal werken de lichtgevoelige drum en wisser niet. De drum kan verslechteren als u deze gedurende lange tijd aan licht blootstelt terwijl u de cartridge bijvult of als u de lichtgevoelige laag met uw handen aanraakt.

Stap 6

U kunt proberen de drumeenheid te repareren door deze voorzichtig af te vegen met een pluisvrije doek. Het wordt afgeraden om andere vloeistoffen dan isopropylalcohol te gebruiken om af te vegen. Als er geen alcohol is, veeg dan af met een droge doek. Als de afgedrukte tekst horizontale witte strepen vertoont door licht dat op de drumeenheid valt, moet u deze enkele uren in het donker bewaren.

Stap 7

Vervang de wisser onmiddellijk wanneer u de lichtsensortrommel vervangt. Trek eerst voorzichtig de huls uit waarmee de trommel is bevestigd met een tang, schuif de beschermende sluiter, spreid de helften van de patroon en gebruik het tandwiel om het te verwijderen.

Stap 8

Om de wisser te vervangen, scheidt u de patroonhelften door de borgpennen eruit te trekken. Soms, om de pinnen te verwijderen, moet u het plastic eromheen bijsnijden om de tips bloot te leggen. Trek de pinnen naar buiten en haal de patroonhelften uit elkaar.

Stap 9

De wisser wordt vastgezet met schroeven en is een metalen plaat met een zachte transparante rubberen band. Draai de schroeven los, verwijder de vloerwisser en vervang deze door een nieuwe. Zet de cartridge in omgekeerde volgorde weer in elkaar en zorg ervoor dat het vuil uit het compartiment wordt geschud. Haal de nieuwe drumeenheid pas uit de lichtdichte verpakking als u deze hebt geïnstalleerd. Pak het alleen bij het tandwiel vast, zonder de lichtgevoelige laag aan te raken.

Stap 10

Vul de cartridge onmiddellijk bij; verwijder hiervoor de einddop op de helft met het handvat, meestal zit deze vast met één schroef. Daaronder vind je een vulhals afgesloten met een plastic stop. Open het en voeg toner toe. Vul de patroontrechter niet volledig, anders kan er schade ontstaan.

Aanbevolen: