Hoe Een Harde Schijf Nieuw Leven In Te Blazen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Nieuw Leven In Te Blazen?
Hoe Een Harde Schijf Nieuw Leven In Te Blazen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Nieuw Leven In Te Blazen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Nieuw Leven In Te Blazen?
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Een harde schijf is een elektromechanisch apparaat dat verantwoordelijk is voor het opslaan en verwerken van informatie. Het is gevoelig voor een verhoogde kans op breuk en falen. Als een dergelijke overlast is opgetreden, moet u niet van tevoren overstuur zijn. Het is onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om de vorige prestaties van de harde schijf te herstellen, maar het is mogelijk om waardevolle informatie op te slaan.

Hoe een harde schijf nieuw leven in te blazen
Hoe een harde schijf nieuw leven in te blazen

Noodzakelijk

Scansoftware voor harde schijven

instructies:

Stap 1

Installeer de door de fabrikant geleverde harddiskdistributiekit in het cd- of dvd-station. Deze schijf mag zeker niet ontbreken in de set van elke personal computer, net als bijvoorbeeld een videokaart of moederbordschijf.

Stap 2

Terwijl het besturingssysteem opstart, drukt u op de F8-toets op uw toetsenbord en selecteert u Opstarten vanaf schijf. Het is belangrijk om op tijd F8 te raken. Om geen fouten te maken, drukt u er meerdere keren op bij het inschakelen. U kunt dus zeker het gewenste menu tevoorschijn halen.

Stap 3

Voer het scanprogramma voor het oppervlak van de harde schijf uit. Dit programma markeert alle beschadigde sectoren van de harde schijf, waardoor niet-werkende zones worden uitgesloten van het besturingssysteem. Dit is een cruciale stap in de revitalisatie van de harde schijf.

Stap 4

Start je computer opnieuw op. Selecteer Windows Standard Boot in de lijst met voorgestelde opties. Als het systeem niet opstart, plaatst u de installatieschijf van het besturingssysteem in het station en start u opnieuw op. Open nooit de verzegelde harde-schijfbehuizing. Als er stof of ander schurend materiaal op het oppervlak komt, zal het zeker binnen maximaal anderhalve maand bezwijken.

Stap 5

Als u de harde schijf niet kunt herstellen met de beschikbare programma's, moet u contact opnemen met het servicecentrum voor hulp. Het kan zijn dat het herstel van de harde schijf simpelweg onmogelijk is vanwege te ernstige schade. Neem contact op met het servicecentrum, dat in het kwaliteitspaspoort staat vermeld, om het apparaat voor reparatie in te leveren. Dit document moet ook de datum van verkoop en het stempel van de organisatie bevatten. Een onvolledige garantiekaart is geen document dat garantiereparaties rechtvaardigt.

Aanbevolen: