Hoe Een Laptopbatterij Nieuw Leven In Te Blazen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopbatterij Nieuw Leven In Te Blazen?
Hoe Een Laptopbatterij Nieuw Leven In Te Blazen?

Video: Hoe Een Laptopbatterij Nieuw Leven In Te Blazen?

Video: Hoe Een Laptopbatterij Nieuw Leven In Te Blazen?
Video: HP - Accu verwijderen en vervangen (G6-1a00 Series laptop-pc's) 2024, April
Anonim

Moderne laptopmodellen worden aangedreven door twee soorten oplaadbare batterijen: lithium-ion (Li-ion) en lithium-polymeerbatterijen. Al deze batterijen hebben één nadeel: een beperkte levensduur. Maar in het geval van het "doodgaan" van uw laptopbatterij, kunt u deze zelf reanimeren.

Hoe een laptopbatterij nieuw leven in te blazen?
Hoe een laptopbatterij nieuw leven in te blazen?

instructies:

Stap 1

Voordat u met reparatiewerkzaamheden begint, moet u het batterijpakket verwijderen en de plastic behuizing voorzichtig demonteren. Binnenin zijn er 4 paar elementen. Elementen in een paar zijn parallel geschakeld, de paren zelf zijn serieel verbonden.

Stap 2

Het is noodzakelijk om de belasting aan te sluiten op de geteste set batterijcellen en vervolgens de spanning te controleren. Als belasting gebruiken we een gewone autolamp met een stroomverbruik van 20 watt.

Stap 3

We bepalen visueel de intensiteit van de gloeilamp en parallel controleren we de spanning met een digitale multimeter. De spanning van elk paar moet ongeveer 3, 2-4, 0 V zijn. Als de spanning binnen deze limieten valt, moet de controller worden gerepareerd. Dit apparaat heeft volledige controle over de laad-ontlaadmodus van de batterij.

Stap 4

Als de indicator laag is, moet elk element afzonderlijk worden gecontroleerd. Eerst lossen we het controllerbord van de laptopbatterij, nadat we eerder het aansluitschema hebben geschetst. Om de prestaties van elk element in een paar correct te bepalen, is het noodzakelijk om elk paar elementen los te koppelen door de metalen verbindingsstrips aan elke kant van de palen door te snijden.

Stap 5

Je hebt een gloeilamp nodig als belastingselement en een multimeter. We sluiten de gloeilamp rechtstreeks op de multimeter aan en meten de spanning van elk element, die in het bereik van 1, 7-2, 0 V moet liggen. Een significante afname van de spanning of de afwezigheid ervan geeft aan dat de defecte moet worden vervangen element. Na het voltooien van de diagnose van de elementen, verwerpen we geen bruikbare elementen, maar bruikbare elementen, het is noodzakelijk om ze te ontladen door er een gloeilamp op aan te sluiten.

Stap 6

Verder is het noodzakelijk om nieuwe elementen van hetzelfde type aan te schaffen en te ontladen. Als deze procedure niet wordt gevolgd, zal de controllerkaart het laadniveau van de nieuwe set elementen onjuist bepalen.

Stap 7

Na het voltooien van deze bewerking en het solderen van alle contacten en de controllerkaart, kunt u beginnen met het controleren van de werking van de bijgewerkte batterij met de controller, die de batterijlading van de laptop helemaal opnieuw moet regelen.

Aanbevolen: