Een HP-cartridge Nieuw Leven Inblazen

Inhoudsopgave:

Een HP-cartridge Nieuw Leven Inblazen
Een HP-cartridge Nieuw Leven Inblazen

Video: Een HP-cartridge Nieuw Leven Inblazen

Video: Een HP-cartridge Nieuw Leven Inblazen
Video: How to Refill an HP® 61 Ink Cartridge 2024, Mei
Anonim

De HP inkjet-printcartridge droogt snel op na lang inactiviteit of laat bijvullen. Als u niet in de gelegenheid bent om een nieuwe cartridge te kopen of het herstelproces aan specialisten toe te vertrouwen, probeer dan zelf de levensduur van de cartridge te verlengen.

Een HP-cartridge nieuw leven inblazen
Een HP-cartridge nieuw leven inblazen

instructies:

Stap 1

Plaats de patroon in een plastic zak met de sproeiers naar beneden en laat deze 2 weken in deze positie staan. Plaats een tissue op de spuitmondjes en schud de patroon krachtig voor gebruik. Als het servet bevlekt raakt, zal de cartridge u enige tijd van dienst zijn. Houd de patroon 5 seconden boven stoom. Herhaal de procedure 10 keer met korte pauzes.

Stap 2

Plaats de gedroogde sproeiers 2-3 seconden onder heet water en blaas of spoel ze daarna af. Kies een geschikt mondstuk voor de spuit, plaats een tissue op de mondstukken en blaas de patroon uit. Gebruik zoveel mogelijk gedestilleerd water, omdat onvoldoende gezuiverd kraanwater veel kleine deeltjes bevat die de patroonsproeiers permanent kunnen verstoppen.

Stap 3

Week de HP-cartridge in een zure samenstelling gemaakt van 80% gedestilleerd water, 10% alcohol en 10% azijnzuuressentie. Nadat u een servet met deze samenstelling overvloedig hebt bewaterd, plaatst u de patroon erop met de sproeiers naar beneden. Als de patroon van binnen leeg is, plaats deze dan in zijn geheel in de oplossing en vul hem opnieuw. Ontlucht na 3 dagen de spuitmondjes van de patroon met een met rubber geleide spuit.

Stap 4

Bereid een neutrale oplossing met 80% gedestilleerd water, 10% alcohol en 10% glycerine. Gebruik het als de zure samenstelling niet heeft geholpen om de patroon te laten weken. De meest extreme maatregel is het gebruik van een alkalische oplossing bestaande uit 70% gedestilleerd water, 10% glycerine, 10% alcohol en 10% ammoniak

Stap 5

Koop een spoelvloeistof om inktresten van printkoppen en cartridges te verwijderen. Verwarm het tot 80 graden en giet het in de gedemonteerde patroon. Zet het een dag in dezelfde vloeistof, alleen koud.

Aanbevolen: