Hoe Het Internet Op School In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Internet Op School In Te Stellen
Hoe Het Internet Op School In Te Stellen

Video: Hoe Het Internet Op School In Te Stellen

Video: Hoe Het Internet Op School In Te Stellen
Video: LAURA u0026 ISABELLE HOF: MEDITATIE, opvoeding WIM HOF, INTUÏTIE en OVERLEDEN MOEDER | EFFE RELATIVEREN 2024, Mei
Anonim

Onderwijsinstellingen zijn nu actief begonnen met het aansluiten op het wereldwijde netwerk. In dit opzicht wordt het noodzakelijk om het internet correct te configureren, wat bestaat uit het ontwikkelen van een structuur, het vaststellen van toegangsrechten en het beschermen van schoolkinderen tegen verschillende sites met dubieuze inhoud.

Hoe het internet op school in te stellen
Hoe het internet op school in te stellen

Noodzakelijk

  • - UserGate-programma;
  • - antivirusprogramma.

instructies:

Stap 1

Onderteken een contract met een provider om de school met internet te verbinden. Selecteer een computer die op het externe kanaal wordt aangesloten en als internetgateway of -server fungeert. Bereid de infrastructuur van het lokale netwerk voor, dat bestaat uit computers die toegang hebben tot internet.

Stap 2

Zorg voor een gezamenlijke toegang tot internet van alle objecten van het lokale netwerk via één extern kanaal. Dit kan met speciale software - een proxyserver. In dit stadium is het noodzakelijk om deze producten zeer zorgvuldig te benaderen. Het feit is dat de meeste programma's zijn ontwikkeld voor commerciële ondernemingen, daarom zijn ze vrij duur. Een op UserGate gebaseerde proxyserver zou bijvoorbeeld de beste optie zijn voor onderwijsinstellingen.

Stap 3

Koop UserGate-software en installeer deze samen met de Server-module op de hoofdcomputer. Lees de gebruikershandleiding om de proxyserver correct te configureren. Maak gebruikers aan voor alle computers op het lokale netwerk en wijs ze ip-adressen toe. Stel bedrijfsparameters in voor DNS en werkstations.

Stap 4

Vergeet het beveiligen van computers op het lokale netwerk van de school. Het internet is momenteel niet alleen een bron van informatie, maar ook van vele bedreigingen. Als gevolg hiervan kunnen uw computers worden geïnfecteerd met verschillende malware en virussen. Gebruik een antivirusprogramma dat kan helpen bij het beveiligen van uw lokale netwerk. U kunt bijvoorbeeld Kaspersky Anti-Virus, Panda, Dr. Web en anderen gebruiken.

Stap 5

Bescherm uw kinderen tegen internet. Veel sites op het wereldwijde netwerk bevatten informatie met dubieuze inhoud die geweld, drugs, enz. promoot. Deze factoren kunnen een negatieve invloed hebben op schoolkinderen. Het is dus noodzakelijk om ze te beschermen tegen dergelijke bronnen. Om dit te doen, kunt u site-adressen toevoegen aan de browser-blacklist of speciale software op de server installeren. Zo bevat de UserGate-software een filtersysteem dat voortdurend wordt bijgewerkt en aangevuld.

Aanbevolen: