Het Subnetadres Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Subnetadres Bepalen
Het Subnetadres Bepalen

Video: Het Subnetadres Bepalen

Video: Het Subnetadres Bepalen
Video: IPv4 adressering en subnetten berekenen 2024, Mei
Anonim

Het subnetadres wordt het masker genoemd. Aan de hand van dit nummer weet u zeker welk deel van het IP-adres de bestemming definieert. Daarom is het vinden van een masker de sleutel in deze kwestie.

Het subnetadres bepalen
Het subnetadres bepalen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Internetverbinding;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

Toen het nodig was om het masker van het allereerste knooppunt te vinden, waren er geen problemen. Maar nu, wanneer verschillende subnetten van één root gaan, is het erg moeilijk geworden om degene te vinden die je nodig hebt. Als je een adres wilt bepalen, moet je de vertakkingspaden, bestaande uit drie delen (delen A, B en C), grondig bestuderen. Hiervoor zijn extra bits nodig die bij het hostgedeelte horen. Dat wil zeggen, één netwerk kan worden onderverdeeld in ten minste twee subnetten. Het eerste dat u moet doen, is uw IP-adres binair noteren.

Stap 2

Om niet handmatig naar het IP-adres te zoeken, gaat u naar de website https://2ip.ru/. Daar worden automatisch de naam van uw computer, het besturingssysteem, de browser waarmee u de pagina hebt geopend en uw provider gegenereerd. In de linkerbovenhoek ziet u het opschrift "Uw IP-adres". Herschrijf het op een stuk papier. Om het vervolgens in binaire vorm te schrijven, doet u het volgende: markeer de gerelateerde bits voor het netwerk- en subnetgedeelte met enen, en voor het hostgedeelte - met nullen. U ontvangt dus een bepaalde reeks cijfers, die het adres van uw subnet zal zijn.

Stap 3

Er is een alternatieve manier. Om het subnetadres te vinden, gaat u naar het "Configuratiescherm" van uw computer. Ga dan naar het menu "Netwerkverbindingen". U ziet een lijst met verbindingen, waaronder "Internet Protocol (TCP / IP)" en open de instellingen. Vervolgens moet u naar het gedeelte 'Eigenschappen' gaan. Daar zal het subnetadres genaamd "Mask" worden beschreven.

Stap 4

Op de site die in stap 2 is vermeld, kunt u ook het subnetadres vinden. Na de zin "Uw IP-adres" is er een sectie "Geschiedenis" in kleine letters. Klik erop nadat u deze bron opnieuw hebt bezocht. De kroniek zal alle maskers van uw hoofdadres bevatten. Selecteer het subnet dat u nodig hebt uit de aangegeven.

Aanbevolen: