Hoe Het 1c-programma In De Boekhouding Weer Te Geven?

Inhoudsopgave:

Hoe Het 1c-programma In De Boekhouding Weer Te Geven?
Hoe Het 1c-programma In De Boekhouding Weer Te Geven?

Video: Hoe Het 1c-programma In De Boekhouding Weer Te Geven?

Video: Hoe Het 1c-programma In De Boekhouding Weer Te Geven?
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, Mei
Anonim

Het programma "1C: Enterprise" is een van de meest populaire programma's voor boekhouding in ondernemingen. Aangezien de aanvraag is betaald, moet de aankoop voor het bedrijf worden weerspiegeld in de boekhouding.

Hoe het 1c-programma in de boekhouding weer te geven?
Hoe het 1c-programma in de boekhouding weer te geven?

Noodzakelijk

boekhoudkundige vaardigheden

instructies:

Stap 1

Volg artikel 264 van het belastingwetboek van de Russische Federatie om "1C: Enterprise" in de boekhouding weer te geven, volgens dit artikel zijn de kosten in verband met het verkrijgen van het recht om applicaties voor een computer en databases te gebruiken onder een overeenkomst met de auteursrechthebbende andere kosten. Ze omvatten ook de kosten van het verwerven van rechten op programma's die minder dan 20 duizend roebel kosten, en updates voor programma's. De kosten van aanschaf van 1C zijn dus inclusief overige kosten. Als de periode voor het gebruik van het programma is ingesteld, verdeel dan de kosten van aanschaf gelijkmatig over deze periode.

Stap 2

Registreer de kosten van het programma tegen een eenmalige betaling van de kosten als een uitgave voor toekomstige perioden van debetrekening 97. De verworven rechten op het programma zijn niet-exclusief, dus behandel ze als een immaterieel actief. Schrijf "1C: Enterprise" af met behulp van uitgestelde kosten, die gelijkmatig zullen worden weerspiegeld in de lopende kosten van de onderneming gedurende de gebruiksperiode van de applicatie.

Stap 3

De kosten van aanschaf van de applicatie niet meerekenen in de samenstelling van immateriële activa in het geval dat het programma wordt verworven op basis van een auteursovereenkomst over de overdracht van niet-exclusieve rechten, of over een gedeeltelijke overdracht van exclusieve rechten; of op basis van een koop- en verkoopovereenkomst. De gekochte software wordt meestal voor een bepaalde periode in de onderneming gebruikt.

Stap 4

Bepaal daarom de boekhoudkundige procedure voor de kosten van aanschaf van de applicatie onder de voorwaarden van de betalingsovereenkomst. Als dit een eenmalige betaling is, noteer deze dan als uitgestelde uitgave. Als je het programma hebt gekocht onder een copyrightovereenkomst, schrijf dan de kosten ervoor af tijdens de geldigheidsperiode of de gebruiksduur van de applicatie. Als er kosten zijn voor programma-updates. rekening mee houden in de huidige verslagperiode.

Aanbevolen: