Hoe De Aankoop Van Software In De Boekhouding Weer Te Geven?

Inhoudsopgave:

Hoe De Aankoop Van Software In De Boekhouding Weer Te Geven?
Hoe De Aankoop Van Software In De Boekhouding Weer Te Geven?

Video: Hoe De Aankoop Van Software In De Boekhouding Weer Te Geven?

Video: Hoe De Aankoop Van Software In De Boekhouding Weer Te Geven?
Video: Boekhouding software ZZP 2024, Mei
Anonim

In moderne omstandigheden is het onmogelijk om een kantoor zonder computers voor te stellen. En computers, zoals u weet, zullen niet werken zonder de juiste software, dus het kopen van een computer als basistool is niet genoeg, u moet ook programma's kopen voor de werking ervan en de aankoop van deze software correct weerspiegelen.

Hoe de aankoop van software in de boekhouding weer te geven?
Hoe de aankoop van software in de boekhouding weer te geven?

instructies:

Stap 1

Bij de aankoop van software, bijvoorbeeld Windows OS, Microsoft Office-pakket, boekhoudsoftware (zoals "1C: Accounting", "Galaxy", "Parus", enz.), verwerft de organisatie niet-exclusieve rechten daarop, waardoor, een van de gebruikers van een vergelijkbaar softwareproduct, maar heeft niet het recht om dit product te kopiëren, door te verkopen of anderszins inkomsten te genereren. Bovendien heeft het management van de organisatie, nadat ze de versie voor één gebruiker hebben gekocht, niet het recht om één programma tegelijkertijd op meerdere pc's te installeren - hiervoor moet u de netwerkversie of meerdere gewone kopen.

Stap 2

De verwerving van niet-exclusieve rechten is niet onderworpen aan de vereisten van subparagraaf "b" van clausule 3 van PBU 14/2007 "Accounting voor immateriële activa", volgens welke immateriële activa geen dergelijk programma op het account. 04 "Immateriële activa".

Stap 3

Maar het is ook onmogelijk om de kosten van de aanschaf van software in één keer in de lopende uitgaven op te nemen, aangezien het programma voor een lange periode zal worden gebruikt en de gemaakte kosten gelijkmatig over het aantal maanden gebruik van de software moeten worden verdeeld..

Stap 4

Debiteer daarom de kosten van het verwerven van niet-exclusieve rechten van de rekening. 97 "Uitgestelde uitgaven", en schrijf ze vervolgens gelijkmatig af van het tegoed van deze rekening ten laste van de rekening. 26 "Algemene administratiekosten", 44 "Verkoopkosten" gedurende de gehele gebruiksperiode van het programma. Stel na ontvangst van de software een akte op, die de deadline voor het afschrijven van de kosten van de aankoop moet aangeven.

Stap 5

Houd er ook rekening mee dat schijven, diskettes waarop de software is opgenomen, evenals brochures, gebruikershandleidingen, enz. een integraal onderdeel van deze software zijn, dus u hoeft deze niet afzonderlijk te verzenden - bijvoorbeeld als onderdeel van de inventaris.

Aanbevolen: