Een Subaccount Toevoegen In 1C

Inhoudsopgave:

Een Subaccount Toevoegen In 1C
Een Subaccount Toevoegen In 1C

Video: Een Subaccount Toevoegen In 1C

Video: Een Subaccount Toevoegen In 1C
Video: Subaccount toevoegen 2024, Mei
Anonim

Een subaccount toevoegen betekent een groepsaccount maken. Als bij het invoeren van programmagegevens in 1C de optie met betrekking tot het rekeningschema "Bewerken in dialoog" is geselecteerd, verschijnt bij het invoeren van nieuwe gegevens een dialoogvenster op het scherm waarin u alle benodigde details kunt invullen. Als de configuratie van het programma dit niet toelaat, moet het rechtstreeks in de tabel van het rekeningschema-venster worden ingevoerd.

Een subaccount toevoegen in 1C
Een subaccount toevoegen in 1C

instructies:

Stap 1

Ga exclusief naar 1C.

Stap 2

Selecteer in de hoofdmenubalk de opdracht Bewerkingen / Rekeningschema. In de rijen van de tabel die verschijnt, worden de rekeningen en subrekeningen vastgelegd die gebruikt worden in de boekhouding van de organisatie.

Stap 3

Voer een van de volgende handelingen uit om een rij toe te voegen: klik op de knop Invoegen of het teken voor een nieuwe regel op de werkbalk, of selecteer Acties / Nieuw in het hoofdmenu. Er verschijnt een regel onder aan de tabel om alle details in te vullen.

Stap 4

Voer in de kolom "Code" de volledige code in, die alle nummers moet bevatten in de groep waartoe het nieuwe subaccount behoort. Het zal uit verschillende niveaus bestaan: het bovenste is het account zelf, dat in het geel wordt weergegeven in de tabel, en het onderste, na de punt, is een subaccount, het heeft een blauw pictogram. U kunt van de ene kolom naar de andere gaan met de Enter-knop of met een computermuis.

Stap 5

Schrijf in de kolom "Naam" wat de nieuwe code moet voorstellen.

Stap 6

In de kolom "Val.", Als de organisatie valutaboekhouding bijhoudt, zet u "+" door op de knop met stippen te klikken.

Stap 7

Klik op de knop met puntjes in de kolom "Tellen" als u van plan bent een kwantitatieve boekhouding uit te voeren.

Stap 8

Als de subrekening uit balans is, zet dan in de "Zab." Kolom "+" door op de knop met stippen te klikken.

Stap 9

Selecteer bij de knop met de puntjes in de kolom "Act". - een teken van activiteit. Dit teken heeft verschillende betekenissen: "A" - actief, "P" - passief, "AP" - actief-passief. Als er een debetsaldo is, is de subrekening actief. Passief - alleen met een tegoed. Indien actief-passief, dan kan dit met een debet- en een creditsaldo. Als deze kolom niet is ingevuld, neemt het programma de waarde aan van een actief-passief subaccount.

Stap 10

In de kolommen "Subconto1", … "Subconto5" - klik op de knop met stippen en selecteer uit de aangeboden soorten subconto die geschikt zijn voor uw subaccount. Het aantal "Subconto" kolommen wordt geregeld in de configurator.

Stap 11

Vul de kolom "Volledige naam" in die de volledige betekenis van het subaccount weergeeft.

Stap 12

Nadat u de laatste kolom hebt ingevuld, drukt u op de knop Enter. Het programma zal vragen of het een subaccount heeft. Selecteer de waarde "ja" of "nee" en de nieuwe regel zal automatisch op de gewenste plaats in de tabel passen.

Aanbevolen: