Een Pagina In Een Word Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Pagina In Een Word Toevoegen
Een Pagina In Een Word Toevoegen

Video: Een Pagina In Een Word Toevoegen

Video: Een Pagina In Een Word Toevoegen
Video: #1 MS Word 365 document met staande en liggende pagina's maken 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word is de meest gebruikte tool voor het maken en bewerken van documenten. De voordelen van dergelijke teksteditors in vergelijking met eenvoudigere editors (bijvoorbeeld Kladblok) zijn de beschikbaarheid van geavanceerde tekstopmaakmogelijkheden, waaronder het maken van nieuwe pagina's.

Een pagina in een Word toevoegen
Een pagina in een Word toevoegen

Noodzakelijk

Microsoft Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw teksteditor in de documentweergavemodus staat, zodat u de opmaak kunt zien. Als de modus "Webdocument" bijvoorbeeld is ingeschakeld, kunt u niet zien of de tweede (derde, enz.) pagina van het document is gemaakt, omdat het geen afzonderlijke pagina's toont, maar alleen de hele document zonder enige opmaak. Als u de pagina's wilt zien, kunt u de modus "Pagina-indeling" gebruiken - deze wordt ingeschakeld door op het bijbehorende pictogram in de rechterbenedenhoek van het venster te klikken, naast de zoomschuifregelaar.

Stap 2

Profiteer van de automatische toevoeging van de volgende pagina - Word kan het zelf. Wanneer de huidige pagina vol staat met inhoud, zal de editor automatisch een niet-afdrukbaar pagina-eindeteken invoegen. U kunt de paginacapaciteit aanpassen door de marges vanaf de randen van het vel te wijzigen en zo het maken van de volgende pagina tijdens het vullen van het document met tekst te versnellen of te vertragen.

Stap 3

Voeg lege regels in door op de Enter-toets te drukken totdat de huidige pagina, die niet volledig is voltooid, de limiet van regels bereikt en de editor een nieuwe pagina maakt. Dit is een zeer eenvoudige, maar te verspillende en "verouderde" methode om pagina's te maken - veel toetsaanslagen voor deze eenvoudige handeling.

Stap 4

Voeg een niet-afdrukbaar pagina-eindeteken in om onmiddellijk een nieuwe pagina te maken, ongeacht of de vorige pagina vol is. Ga hiervoor naar het tabblad "Invoegen" van het menu van de teksteditor en klik in de allereerste groep opdrachten ("Pagina's") op de knop "Pagina-einde". Dezelfde bewerking kan worden uitgevoerd door op de sneltoetsen CTRL en Enter te drukken.

Stap 5

Klik op de knop "Blanco pagina" als u niet alleen een nieuwe pagina wilt beginnen, maar een lege pagina overal in het document wilt invoegen. Deze knop is in dezelfde Pages-opdrachtgroep op het tabblad Invoegen van het Word-menu geplaatst.

Aanbevolen: