Hoe Kom Je Erachter Welke Codecs Zijn Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Codecs Zijn Geïnstalleerd
Hoe Kom Je Erachter Welke Codecs Zijn Geïnstalleerd

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Codecs Zijn Geïnstalleerd

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Codecs Zijn Geïnstalleerd
Video: How To Change Video Codec And Audio Codec With VLC Media Player? 2024, Mei
Anonim

Voor het correct afspelen van videobestanden heeft u codecs nodig die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als uw videobestand niet wordt afgespeeld, kunnen de redenen het ontbreken van codecs of stuurprogramma's zijn. De eenvoudigste manier om te controleren of u codecs nodig heeft, is door te kijken of ze op uw computer zijn geïnstalleerd. En daarna, indien nodig, download en installeer ze.

Hoe kom je erachter welke codecs zijn geïnstalleerd
Hoe kom je erachter welke codecs zijn geïnstalleerd

Het is nodig

Windows-computer (XP, Vista, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Als u Windows XP als besturingssysteem gebruikt, kunt u op deze manier achterhalen welke codecs op uw computer zijn geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Klik op het tabblad Hardware en selecteer vervolgens Apparaatbeheer. Er wordt een venster geopend met een lijst van apparatuur die op uw computer staat.

Stap 2

Zoek de regel "Geluid, game, videoapparaten". Tegenover de punt staat een pijl. Klik met de linkermuisknop op deze pijl. Het menu dat wordt geopend, bevat de regels "Audiocodecs" en "Videocodecs". Dubbelklik met de linkermuisknop op het onderdeel dat u nodig hebt. Er wordt een venster geopend met een lijst van alle audio- en videocodecs die op deze computer staan.

Stap 3

Als u het besturingssysteem Windows 7 of Vista gebruikt, is deze methode geschikt voor u. Klik op Begin. Selecteer vervolgens het onderdeel "Alle programma's" en daarin - "Hulpprogramma's". Klik in de hulpprogramma's op "Systeeminformatie". Er verschijnt een venster dat in twee delen zal worden verdeeld. Zoek aan de linkerkant van dit venster de regel "Componenten". Klik op het plusteken naast de rij.

Stap 4

Zoek vervolgens in de lijst die verschijnt het onderdeel "Multimedia" en klik ook op het plusteken ernaast. Er verschijnen twee regels: "Audio codecs" en "Video codecs". Klik met de linkermuisknop op de gewenste regel. Alle informatie over de codecs die op de computer zijn geïnstalleerd, wordt nu weergegeven in het rechtervenster van het programma.

Stap 5

Niet alleen de naam van de codec wordt weergegeven, maar ook de fabrikant, de versie van de codec en de plaats waar deze is geïnstalleerd. Let op de regel "Status". Als deze regel OK zegt, werkt de codec prima. Als dit niet het geval is, moet er een melding zijn van een storing. Als uw versie van de codec erg verouderd is, kunt u deze via internet bijwerken.

Aanbevolen: