Welk Programma Om De Video Te "knippen"?

Inhoudsopgave:

Welk Programma Om De Video Te "knippen"?
Welk Programma Om De Video Te "knippen"?

Video: Welk Programma Om De Video Te "knippen"?

Video: Welk Programma Om De Video Te
Video: Welk montageprogramma kan je het best gebruiken? | Monteren voor Beginners | Editen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Het opdelen van videobestanden in afzonderlijke delen is niet zo moeilijk als het voor een beginner lijkt. Moderne software komt te hulp. Er zijn tegenwoordig veel programma's voor het "knippen" van video en iedereen kan de meest geschikte voor zichzelf kiezen.

Welk programma
Welk programma

Het knippen van video is een van de belangrijkste functies van alle videobewerkingsprogramma's. U kunt fragmenten uit video's knippen met een van de volgende software.

Windows Movie Maker

Dit is een beproefd programma. Het is zelfs geschikt voor beginners, omdat de interface vrij eenvoudig en duidelijk is. Windows Movie Maker wordt beschouwd als een editor voor thuisgebruik voor het grote publiek. Hiermee kunt u video's van verschillende bronnen downloaden, afzonderlijke fragmenten knippen en plakken, verschillende effecten maken, titels toevoegen, enz. De belangrijkste elementen van het Movie Maker-venster zijn het inhoudsgebied, het plakbord en het voorbeeldvenster.

VirtualDub

Veel gebruikers die vaak met video te maken hebben, geven de voorkeur aan dit specifieke hulpprogramma. Ze waarderen het vanwege de hoge snelheid en het lage CPU-gebruik. Bovendien voert VirtualDub bewerkingen uit zonder hercompressie, d.w.z. verwerkt audio- en videostreams afzonderlijk. Met behulp van dit programma kun je video "knippen", verschillende audiotracks lijmen, de stream hercoderen, filters toepassen. VirtualDub werkt met een grote verscheidenheid aan formaten.

Sony Vegas Pro

Een professionele video-editor die op het eerste gezicht misschien ontmoedigend lijkt voor de gemiddelde gebruiker. Dit programma kan echter ook worden gebruikt om bestanden bij te snijden. Het Sony Vegas Pro-dialoogvenster is opgesplitst in twee delen, één met het werkconcept en het andere met de video uit de galerij. Kenmerkende kenmerken van het programma zijn een enorme keuze aan instrumenten, veel effecten, de mogelijkheid om geluid te finetunen en bestanden met hoge resolutie te verwerken.

Adobe Premiere Pro

Nog een vertegenwoordiger van professionele software, die handig kan zijn voor fans van het werken met video's. Het programma schept alle voorwaarden voor videobewerking naar jouw voorkeur: automatische kleurcorrectie, werken met streams van meerdere camera's, honderden visuele en geluidseffecten. En met de geïntegreerde Creative Cloud-service kun je een aantal extra functies van Adobe Premiere Pro gebruiken.

Corel VideoStudio Pro

Een programma dat veel mogelijkheden biedt voor zowel de master als de gewone gebruiker. Met Corel VideoStudio Pro kunt u zowel werkpresentaties als volledige films maken. Projecten zijn snel gemaakt en net zo snel verwerkt. Het programma heeft veel visuele effecten, waarmee je video's op dvd of Blu-ray-schijven kunt branden.

Aanbevolen: