Welk Programma Kun Je Gebruiken Om De Video Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Welk Programma Kun Je Gebruiken Om De Video Te Verkleinen
Welk Programma Kun Je Gebruiken Om De Video Te Verkleinen

Video: Welk Programma Kun Je Gebruiken Om De Video Te Verkleinen

Video: Welk montageprogramma kan je het best gebruiken? | Monteren voor Beginners | Editen | de Videomakers 2022, December
Anonim

De kwaliteit van videocamera's verbetert voortdurend. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit van videomateriaal toe en, wat absoluut logisch is, de grootte van videobestanden. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van ongecomprimeerde video, waarvan de bestanden een zeer grote schijfruimte in beslag nemen.

Moderne camcorders bieden video van hoge kwaliteit
Moderne camcorders bieden video van hoge kwaliteit

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het Avidemux-programma;
  • - video bestand.

instructies:

Stap 1

Om videobestanden op cd of dvd te branden en om ze op videohostingsites te plaatsen, moet je een groot bestand in verschillende delen knippen (wat niet altijd wenselijk is), of het tot een acceptabele grootte comprimeren. Er zijn veel programma's beschikbaar om dit te doen.

Stap 2

Met het gratis programma Avidemux, dat zowel een editor als een converter is, kunt u bijvoorbeeld het probleem van het verkleinen van een videobestand op verschillende manieren oplossen. Dit programma bestaat in zowel Windows- als Linux-versies. De interface is eenvoudig en duidelijk.

Stap 3

Avidemux heeft ingebouwde codecs, dus u kunt de bestandsgrootte verkleinen door de codec te wijzigen. Dit proces wordt converteren genoemd. De compressieverhouding voor de ene of de andere codec is anders en is in dit programma geoptimaliseerd om de standaard videokwaliteit zoveel mogelijk te behouden.

Stap 4

Als u bijvoorbeeld een videobestand neemt dat is gecomprimeerd met de MJPEG-codec en het converteert naar Xvid, zal de bestandsgrootte aanzienlijk worden verkleind. De FLV-codec zorgt voor een nog hogere compressieverhouding. Bij toenemende bestandscompressie gaat de videokwaliteit natuurlijk wat verloren.

Stap 5

Als je bereid bent om het kwaliteitsverlies tot op zekere hoogte te accepteren, dan is er een mogelijkheid om het bestand nog meer te comprimeren. Om dit te doen, selecteert u na het selecteren van een compressiecodec in het Video-menu het tabblad Configureren. Op het tabblad Algemeen ziet u een schaal met een schuifregelaar. De schaal heeft gradaties van hoge kwaliteit tot lage kwaliteit, dat wil zeggen van hoge kwaliteit tot lage kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe groter de bestandsgrootte, en omgekeerd, hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner de bestandsgrootte.

Stap 6

Bij sterke compressie (compressie) van een videobestand is het onpraktisch om de originele framegrootte te behouden. Daarom kunt u de grootte van het frame verkleinen met behoud van de verhoudingen. In Avidemux gaat het als volgt: in het Video-menu, selecteer het tabblad Filters, dan het tabblad Transformeren en de functie Formaat wijzigen. Stel de nieuwe framegrootte in en zorg ervoor dat de beeldverhouding behouden blijft. Deze actie zal de grootte van het videobestand verder verkleinen.

Stap 7

In sommige gevallen is de videosoundtrack niet gecomprimeerd. Ook kan het zijn dat de geluidskwaliteit van het originele videobestand te hoog is, bijvoorbeeld bij spraakopnames. Door audio te comprimeren, kunt u de bestandsgrootte ook iets verkleinen. Selecteer een codec in het menu Audio, zoals mp3. Gebruik de tabbladen Filters en Configureren hieronder om de compressie-opties voor de audiotrack in te stellen.

Stap 8

Om het resulterende bestand op te slaan, selecteert u Bestand, opslaan, video opslaan in het menu en geeft u het bestand een nieuwe naam en extensie. Het maken van een bestand met nieuwe parameters zal enige tijd duren.

Stap 9

VirtualDub werkt op een vergelijkbare manier, maar u moet een pakket video- en audiocodecs installeren om het te gebruiken. Bijvoorbeeld het K-Lite Codec Pack. Deze codecs kunnen interfereren met Avidemux-codecs, daarom wordt het niet aanbevolen om beide programma's op dezelfde computer te gebruiken.

Populair per onderwerp