Welk Programma Om Video Op Te Nemen Van Een Webcam

Inhoudsopgave:

Welk Programma Om Video Op Te Nemen Van Een Webcam
Welk Programma Om Video Op Te Nemen Van Een Webcam

Video: Welk Programma Om Video Op Te Nemen Van Een Webcam

Video: Welk Programma Om Video Op Te Nemen Van Een Webcam
Video: Top Free Webcam Recording Software Alternatives! | YouTube Capture Option Shutting Down 2024, Mei
Anonim

De webcam is een veelzijdig hulpmiddel, niet alleen om te bellen op internet. Met het apparaat kunt u video-opnamen maken en foto's maken. Om de functies van de camera volledig te benutten, moet u de vereiste software installeren of het hulpprogramma gebruiken dat met het stuurprogramma is geïnstalleerd.

Welk programma om video op te nemen van een webcam
Welk programma om video op te nemen van een webcam

Programma voor het wijzigen van stuurprogramma-instellingen

Sommige webcamfabrikanten nemen video-opnames op in hun programma's om stuurprogramma-instellingen te beheren. Deze applicaties worden samen met het stuurprogramma zelf geïnstalleerd vanaf de schijf die bij het apparaat is geleverd, of na het downloaden van het stuurprogrammapakket van de officiële website van de ontwikkelaar. Het programma wordt meestal geopend nadat u op het webcampictogram in de rechterbenedenhoek van het bureaublad hebt geklikt.

U kunt het hulpprogramma ook starten met de snelkoppeling op het bureaublad die verschijnt na het installeren van het stuurprogramma (bijvoorbeeld LiveCam of WebCam, afhankelijk van de fabrikant van uw apparaat).

Ga naar de sectie "Video-opname" en klik op de knop om de opname te starten, na het instellen van de nodige parameters in de overeenkomstige sectie van het menu. Begin na de installatie met het opnemen van video. Om de bewerking te voltooien, kunt u op de knop "Stoppen" klikken om de opname te beëindigen. De gewenste video wordt opgeslagen in het bestandssysteem van uw computer en de map voor opslaan wordt aangegeven in het item "Instellingen" of direct op het scherm.

Programma's van derden

U kunt ook toepassingen van derden gebruiken om video op te nemen als het hulpprogramma van de fabrikant niet over de functie beschikt om videobestanden op te nemen. Met het programma Screen Capture Studio van Movavi kunt u bijvoorbeeld afbeeldingen vastleggen van bijna elke webcam die op uw computer is geïnstalleerd. Een ander bekend programma is WebCamXP, dat heel gemakkelijk te gebruiken is en je in staat stelt om snel beelden vast te leggen zonder extra instellingen. Functioneel is de WebCamMax-applicatie, waarmee je niet alleen kunt opnemen, maar ook allerlei effecten op het videomateriaal kunt aanbrengen.

Ga naar de officiële website van een van deze programma's en download de nieuwste versie via het gewenste gedeelte van het menu. Voer het resulterende installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Zet je webcam aan. Dubbelklik op de snelkoppeling van de geïnstalleerde applicatie en wacht tot het instellingenvenster verschijnt. Als de camera correct is gedetecteerd, ziet u het gewenste beeld op het scherm.

Gebruik ook de overeenkomstige opties op het scherm om effecten toe te passen.

De installatie is voltooid en u kunt beginnen met het opnemen van video. Alle video's worden opgeslagen in de map "Mijn video's" van het systeem of in de map die is opgegeven in de instellingen van de actieve toepassing.

Aanbevolen: