Een Headset Aansluiten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Headset Aansluiten Op Een Laptop
Een Headset Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Headset Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Headset Aansluiten Op Een Laptop
Video: How to Connect various Headsets to a PC / Laptop 2024, Mei
Anonim

Vrijwel alle moderne laptopmodellen zijn uitgerust met een ingebouwde microfoon en geluidsspeakers. Maar de geluidskaart van de laptop ondersteunt ook de aansluiting van externe audio input-output apparaten. Hoewel het aansluiten van een headset geen installatie van extra stuurprogramma's of complexe configuratie vereist, hebben gebruikers vaak moeite om deze aan te sluiten.

Een headset aansluiten op een laptop
Een headset aansluiten op een laptop

Noodzakelijk

Laptop, headset (koptelefoon, microfoon)

instructies:

Stap 1

De geluidskaart van de laptop heeft schakelaansluitingen voor vingerconnectoren die naar het buitenste zijpaneel van de laptoptas zijn geleid. De hoofdtelefoonstekker is groen gemarkeerd. Steek de hoofdtelefoonaansluiting bij de plastic behuizing van de stekker in de line-out-aansluiting van uw geluidskaart. Meestal is het ook groen, hoewel de markering soms niet met kleur, maar met een symbool wordt gedaan. De headset kan worden aangesloten terwijl de laptop is ingeschakeld. Raak de connector niet met uw hand aan tijdens het aansluiten.

Stap 2

Sluit de microfoon met de roze stekker aan op de microfooningang van de geluidskaart van dezelfde kleur of de microfoon gemarkeerd met het symbool. De apparatuur is klaar voor gebruik.

Stap 3

Configureer na het aansluiten de audio-opname en -weergave. Het wordt uitgevoerd vanuit het dialoogvenster "Volume", dat kan worden geopend vanuit het menu "Start - Programma's - Accessoires - Entertainment - Volume". Hier kunt u het niveau van balans en afspelen instellen, apparaten inschakelen.

Stap 4

Klik op het menu Opties van dit venster en selecteer Opnemen. Selecteer in het venster "Opnamebeheer" dat wordt geopend "Microfoon" door het vakje aan te vinken. De microfoon is klaar voor opname.

Stap 5

Selecteer "Geluidsrecorder" in het menu "Start - Programma's - Accessoires - Entertainment". Maak een testopname van audio van de microfoon met behulp van het Sound-Sound Recorder-paneel. Sla het opnameresultaat op de harde schijf op door "Bestand - Opslaan als …" te kiezen. Voer het opgeslagen geluidsbestand uit om de prestaties van de headset te testen.

Stap 6

Windows 7 maakt het instellen van geluid eenvoudiger. Open hiervoor het venster "Geluid" vanuit het "Configuratiescherm". Selecteer op het bestaande tabblad van het venster "Opname" een configureerbare microfoon en configureer deze. Het signaalniveau wordt weergegeven op de balk "Tuning Wizard". Microfoonversterking en -volume worden aangepast op het tabblad "Niveaus".

Aanbevolen: