Een Headset Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Headset Aansluiten Op Een Computer
Een Headset Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Headset Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Headset Aansluiten Op Een Computer
Video: How to Setup Headphones and a Microphone in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Op een gewone computer kan een grote verscheidenheid aan apparatuur worden aangesloten. Printers en scanners, luidsprekers en projectoren, webcams en joysticks, externe schijven en grafische tablets - al deze apparaten kunnen de mogelijkheden van uw computer aanzienlijk uitbreiden. In dit geval is een van de meest voorkomende apparaten een headset, oftewel een koptelefoon met microfoon.

Een headset aansluiten op een computer
Een headset aansluiten op een computer

Noodzakelijk

Computer, basis computervaardigheden, headset

instructies:

Stap 1

Zoek de aansluitingen waarop de headset wordt aangesloten. Ze bevinden zich meestal aan de achterkant van uw computer, naast de USB-poorten. Deze connectoren zien eruit als twee ronde gaten met een diameter van 3,5 millimeter en hebben meestal een kleurcode. De microfoonaansluiting is roze gekleurd en de koptelefoonaansluiting is lichtgroen. Naast kleurcodering staan er vaak schematische afbeeldingen van een microfoon en koptelefoon naast de bijbehorende connectoren. De meeste computers hebben ook extra audio-aansluitingen op het voorpaneel, wat handiger kan zijn bij het aansluiten van een headset.

Stap 2

Bekijk de headsetkabel goed. Aan het uiteinde bevinden zich connectoren die in de stopcontacten worden gestoken. Ze hebben vaak een kleurcode, vergelijkbaar met de nesten. Als dat het geval is, steekt u de connectoren gewoon in de kleurgecodeerde connectoren. Als er geen kleurverschillen zijn, zoek dan naar de hoofdtelefoon- en microfoonpictogrammen op de connectoren en plaats deze volgens deze pictogrammen.

Stap 3

Als uw headset een USB-aansluiting heeft, sluit u deze gewoon aan op een beschikbare USB-poort aan de voor- of achterkant van uw computer. Voor een USB-headset is meestal geen extra configuratie vereist. Vergeet niet dat het een apparaat vertegenwoordigt dat geen verband houdt met de geluidskaart en wordt bestuurd door afzonderlijke schuifregelaars in de Windows-mixer.

Aanbevolen: