Een Headset Aansluiten Op Een Pc

Inhoudsopgave:

Een Headset Aansluiten Op Een Pc
Een Headset Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Headset Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Headset Aansluiten Op Een Pc
Video: How to Setup Headphones and a Microphone in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een headset is een headset en microfoon gecombineerd in één apparaat. Met betrekking tot de thuiscomputer worden headsets gebruikt in games, voor IP-telefonie en werken met multimediatoepassingen. Op kantoor wordt het meestal gebruikt door medewerkers van ondersteuningscentra, coördinatoren, enz. De methode om een dergelijk apparaat op een computer aan te sluiten, kan verschillen, afhankelijk van welke kanalen worden gebruikt voor signaaloverdracht - bedraad (analoog) of op afstand (radiofrequentie, infrarood, Bluetooth).

Een headset aansluiten op een pc
Een headset aansluiten op een pc

instructies:

Stap 1

Bepaal het type verbinding dat wordt gebruikt in uw headsetmodel. De opties zijn bedraad en draadloos. Het zal moeilijk zijn om de bekabelde verbinding niet op te merken, maar u moet ook letten op het type connector op het verbindingssnoer - het kan een connector zijn voor aansluiting op de USB-poort, of twee pinnen voor aansluiting op de audio en telefoon ingangen. Als er geen draden uit de headset komen, zoek dan naar een adapter in de set - een plastic doos die wordt aangesloten op een computer en een ontvangend en zendapparaat is om met de headset te communiceren.

Stap 2

Sluit de adapter aan op uw computer als uw headset draadloos is. Meestal gebruikt de adapter een USB-poort op de computer - steek de verbindingskabel in een van de USB-poorten op de behuizing. Het besturingssysteem zou het aangesloten apparaat moeten herkennen en het pictogram ervan zal in de lade verschijnen. Als dit niet gebeurt, ziet u een bijbehorende melding op het scherm. Gebruik in dit geval de optische schijf die bij de headset is geleverd om het adapterstuurprogramma handmatig te installeren. Als zo'n schijf niet aanwezig is, download dan het juiste stuurprogramma van de website van de fabrikant van de headset.

Stap 3

Plaats de batterijen in de behuizing van de draadloze headset. Als het ontwerp ook een schakelaar biedt, zet deze dan aan. Dit is meestal voldoende om het apparaat in gebruik te nemen. Het is echter mogelijk dat u de headset in de vindbare modus moet zetten als het een Bluetooth-headset is.

Stap 4

Als een analoge verbinding wordt gebruikt om gegevens uit te wisselen met een computer, steek dan de connector in de overeenkomstige connector. Als dit een USB-verbinding is, identificeert het besturingssysteem het apparaat zelf of, zoals beschreven in de tweede stap, moet u het vereiste stuurprogramma handmatig installeren. Als u een patchkabel met twee mannelijke connectoren gebruikt, let dan op hun kleurcodering. Een van hen is in een plastic behuizing met groene elementen geperst en de andere is roze. Steek ze in de connectoren die zijn gemarkeerd met dezelfde kleuren op de computerbehuizing.

Aanbevolen: