Hoe Een Geheugenkaart Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geheugenkaart Te Openen
Hoe Een Geheugenkaart Te Openen

Video: Hoe Een Geheugenkaart Te Openen

Video: Hoe Een Geheugenkaart Te Openen
Video: Hoe gebruik ik een geheugenkaart op mijn smartphone? 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om bestanden over te zetten van de telefoon naar de computer of omgekeerd, maar is er geen geschikte kabel of Bluetooth-dongle bij de hand. Als de telefoon een verwijderbare geheugenkaart heeft, komt een speciaal apparaat te hulp - een kaartlezer.

Een geheugenkaart openen
Een geheugenkaart openen

instructies:

Stap 1

Kijk voordat u besluit een kaartlezer te kopen of deze in uw computer is ingebouwd. Meestal zijn laptops uitgerust met ingebouwde apparaten, maar tegenwoordig worden ze ook vaak op desktopcomputers geïnstalleerd. Als je al een kaartlezer in je auto hebt, hoef je niets aan te schaffen en kun je meteen aan de slag met de informatie die op de kaart staat.

Stap 2

Bij het kopen van een kaartlezer zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Machines met meerdere formaten kunnen verschillende soorten kaarten aan, maar zijn nogal omslachtig. Bovendien vereisen ze het gebruik van een snoer, dat weliswaar bij het apparaat wordt geleverd, maar op dezelfde manier verloren kan gaan als een telefoonsnoer. Het is logisch om het te kopen als je meerdere kaarten van verschillende soorten hebt. Zorg ervoor dat het ze allemaal ondersteunt. Kaartlezers van één formaat zijn erg klein - ze zijn slechts iets groter dan een flashstation. Koop zo'n apparaat van het type dat past bij het type geheugenkaart. Ingebouwde kaartlezers zijn altijd multi-format. Ze zijn in de computer geïnstalleerd in de schijfruimte. Het voordeel van zo'n apparaat is dat het niet kwijt kan en het nadeel is dat je het niet mee kunt nemen en op een andere computer kunt gebruiken.

Stap 3

Als de kaartlezer is ontworpen voor SD-kaarten en geen aparte sleuven voor Mini SD- en Micro SD-media heeft, kun je zo'n kaart er toch in installeren. Het is voldoende om de adapter te gebruiken, die meestal in de set zit. Ze worden niet apart verkocht, dus als u de adapter kwijtraakt, moet u deze ofwel op een veiling zoeken of een andere kleine kaart kopen.

Stap 4

Nadat u de kaartlezer op de computer hebt aangesloten, sluit u alle programma's op de telefoon en verwijdert u de kaart eruit (volg indien nodig de procedure voor het veilig verwijderen van de kaart die wordt beschreven in de instructies), plaats deze vervolgens in de adapter (indien nodig), en vervolgens in de overeenkomstige sleuf van de kaartlezer. Er is een schrijfbeveiligingsschakelaar op de kaart of adapter, ontgrendel deze voordat u deze in de kaartlezer steekt.

Stap 5

Voer in het Linux-besturingssysteem de bewerking van het koppelen van de geheugenkaart uit met de volgende opdracht:

mount -t vfat / dev / sda1 / mnt / sda1 Daarna komt de inhoud van de kaart in de map /mnt/sda1 In het Windows-besturingssysteem wordt de kaart automatisch gemount. Ga naar het gedeelte "Deze computer", zoek uw kaart tussen de pictogrammen erin en open deze.

Stap 6

Kopieer de benodigde bestanden van de media naar de computer of in de tegenovergestelde richting. U kunt aan de hand van hun naam zien welke gegevens op de kaart in welke mappen zijn opgeslagen, of u kunt de instructies voor de telefoon volgen

Stap 7

Wanneer u klaar bent met het delen van bestanden met de kaart, koppelt u deze los. Sluit alle toepassingen die er toegang tot hebben gehad en voer vervolgens in het Linux-besturingssysteem de volgende opdracht uit: umount / mnt / sda1 Verwijder in Windows de kaart veilig op dezelfde manier als u normaal een USB-flashstation zou verwijderen. LED in de kaartlezer stopt met knipperen), trek eerst de kaart uit het apparaat en koppel hem dan pas los van de computer. Verwijder indien nodig het medium uit de adapter. Schakel indien nodig de schrijfbeveiliging opnieuw in. Plaats de kaart vervolgens terug in uw telefoon.

Aanbevolen: