Waar De Koeler Waait

Inhoudsopgave:

Waar De Koeler Waait
Waar De Koeler Waait

Video: Waar De Koeler Waait

Video: Waar De Koeler Waait
Video: PROCOL HARUM - A Whiter Shade Of Pale - promo film #2 (Official Video) 2024, Mei
Anonim

Koelers zijn een belangrijk onderdeel van het luchtkoelsysteem van een computer. Elke ventilator in het systeem is op een specifiek onderdeel geïnstalleerd en beschermt het tegen oververhitting en verbranding. Een koeler is een metalen of kunststof radiator die lucht door zichzelf heen drijft en zo een of ander element van het apparaat koelt.

Waar de koeler waait
Waar de koeler waait

instructies:

Stap 1

Koelers kunnen worden gericht op blazen of blazen. Het eerste type apparaten is verantwoordelijk voor het verwijderen van warme lucht uit de systeemeenheid, die wordt gevormd als gevolg van de geïnstalleerde apparaten. De ventilatoren zijn verantwoordelijk voor de stroom van koude lucht in de computerkast.

Stap 2

Koelers zorgen voor koeling voor slechts een bepaald specifiek element. Dus een radiator die op de processor is geïnstalleerd, koelt alleen deze en heeft geen invloed op de werking van andere componenten van de computer.

Stap 3

Ventilatoren bevinden zich altijd op de drie meest blootgestelde aan verwarmingselementen: processor, videokaart en voeding. In eenvoudige systemen fungeert de voeding als koelelement voor het chassis en zorgt voor ventilatie en afvoer van warme lucht.

Stap 4

Koele lucht komt normaal gesproken de computer binnen via het voorpaneel. Lucht stroomt door het chassis en wordt afgevoerd via een ventilator in de voeding. Als de computer een groot aantal verschillende apparaten heeft die onderhevig zijn aan verwarming (een of meer krachtige videokaarten, meerdere harde schijven en een krachtige processor), evenals bij een kleine behuizing, worden extra koelers geïnstalleerd.

Stap 5

Als je een nieuw apparaat in je computer wilt installeren, zoals een extra harde schijf, moet je ook rekening houden met het koelsysteem. Koop een nieuwe koeler voor de voorkant van de behuizing. De radiator zal meer lucht aanzuigen en aan het apparaat leveren. Het is ook de moeite waard om een koeler te installeren die meer warme lucht naar buiten zal brengen. Het is vermeldenswaard dat hoe groter de ventilator, hoe beter de koeling is, en daarom is het, indien mogelijk, het beste om radiatoren met een grote diameter te kopen.

Aanbevolen: