Een Koeler Configureren In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Koeler Configureren In BIOS
Een Koeler Configureren In BIOS

Video: Een Koeler Configureren In BIOS

Video: PC BIOS Settings 2022, December
Anonim

Een stabiele werking van het koelsysteem van uw computer kan de levensduur van veel apparaten verlengen en schade aan deze apparaten voorkomen. Om de parameters van de ventilatoren te configureren, wordt aanbevolen om een ​​reeks programma's en hulpprogramma's te gebruiken.

Een koeler configureren in BIOS
Een koeler configureren in BIOS

Het is nodig

Snelheid ventilator

instructies:

Stap 1

Controleer eerst de ventilatorinstellingen met behulp van de moederbordfirmware. Zet uw computer aan. Nadat het eerste opstartmenu verschijnt, drukt u op de Delete-toets en wacht u tot het BIOS-menu wordt geopend.

Stap 2

Ga naar het menu Geavanceerde chipset. Het is belangrijk op te merken dat dit menu bij bepaalde kaartmodellen een andere naam kan hebben. Zoek het item dat de parameters weergeeft van de ventilatoren die in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat niet alle koelers configureerbaar zijn. Sommige modellen draaien altijd met een bepaalde constante snelheid.

Stap 3

Zorg ervoor dat de functie Altijd ventilator actief is. Als u met de firmware een specifieke snelheid voor de ventilatoren kunt instellen, selecteert u 100%. Stel deze waarde in voor elke beschikbare koeler.

Stap 4

Druk meerdere keren op de Esc-toets om terug te keren naar het BIOS-hoofdmenu. Gebruik de pijlen om het veld Save & Exit Setup te markeren en druk op Enter. Klik op de OK-knop. Wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 5

Gebruik in situaties waar de functionaliteit van de firmware zeer beperkt is de Speed ​​Fan applicatie. Installeer dit programma en voer het uit. Wacht even terwijl je informatie krijgt over de status van de beschikbare fans.

Stap 6

Deactiveer de functies van automatische wijziging van de rotatiesnelheid van koelers. Stel de snelheid in op 100% voor elk apparaat. Bij het werken met een mobiele computer is het verstandiger om de maximale snelheden niet te activeren. Dit verlengt de levensduur van uw laptop zonder een stroombron aan te sluiten.

Stap 7

Als u wilt dat het programma de werking van koelers automatisch regelt, activeert u de functie "Auto ventilatorsnelheid". Houd er rekening mee dat na het sluiten van de toepassing Speed ​​​​Fan de ventilatorsnelheid terugkeert naar de oorspronkelijke waarde.

Populair per onderwerp