Hoe Een Koeler Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Te Installeren?
Hoe Een Koeler Te Installeren?

Video: Hoe Een Koeler Te Installeren?

Video: How to Install an OIL COOLER 2022, November
Anonim

de verschillende onderdelen van de computer genereren een grote hoeveelheid warmte. Dit geldt met name voor processors en videokaarten. Om de normale temperatuur in de systeemeenheid te handhaven, kunt u een extra ventilator installeren, die lucht in de systeemeenheid laat circuleren, waardoor de computercomponenten goed worden gekoeld.

Hoe een koeler te installeren?
Hoe een koeler te installeren?

Noodzakelijk

Computer, extra kofferkoeler, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

De plek waar je een case cooler kunt aansluiten zit aan de achterkant van de systeemunit. Koppel de computer los van het stopcontact en open de systeemkap. Koppel vervolgens de muis, het toetsenbord en andere apparaten los van de systeemeenheid. Let nu op de plaats waar de koelunit is bevestigd. Er zijn vier schroefgaten. De koeler moet strikt op maat worden geïnstalleerd voor uw systeemeenheid. Meet welke maat koeler u op uw systeemeenheid moet aansluiten. In de regel is dit ofwel een koeler met een afmeting van 8 of 12 centimeter.

Stap 2

Installeer nu het apparaat in de systeemeenheid en schroef het aan de muur van de computerkast. U moet de koeler zo installeren dat deze werkt om lucht uit te blazen, dat wil zeggen, hete lucht uit de systeemeenheid blaast.

Stap 3

Nadat je de koeler op de systeemeenheid hebt geschroefd, moet je de stroom erop aansluiten. De interface voor het aansluiten van stroom op de koeler bevindt zich in de buurt van de koeler zelf op het moederbord. Dit is de derde pin-interface. Sluit gewoon de draad van de koeler aan op deze interface.

Stap 4

Sluit nu het deksel van de systeemeenheid, sluit alle eerder losgekoppelde apparaten (muis, toetsenbord, enz.) aan en zet vervolgens de computer aan. Als je denkt dat de koeler luidruchtig is, kun je hem stiller maken. Ga hiervoor naar het BIOS in het gedeelte bewaking. Daar kunt u de bedrijfsmodus van de computerkoelers selecteren. Als deze optie op uw moederbord is uitgeschakeld, schakelt u deze in. De bijbehorende functie bevindt zich in het BIOS.

Stap 5

In de regel zijn er drie modi voor koeler bedrijf beschikbaar. De eerste modus is Stille modus, deze is de stilste, koelers werken op minimale snelheid en maken praktisch geen geluid. De tweede modus is Optimaal. Gemiddelde rotatiesnelheid van koelers. De derde modus is Performance met het maximale toerental van de koelers. Maximaal geluidsniveau, maar ook maximale koeling van pc-componenten. Selecteer de gewenste bedrijfsmodus en sla de instellingen op in het BIOS. Na het opnieuw opstarten van de computer werken de koelers in de modus die u hebt geselecteerd.

Populair per onderwerp