Een Moederbord Kiezen Voor Het Samenstellen Van Een Systeemeenheid?

Een Moederbord Kiezen Voor Het Samenstellen Van Een Systeemeenheid?
Een Moederbord Kiezen Voor Het Samenstellen Van Een Systeemeenheid?

Video: Een Moederbord Kiezen Voor Het Samenstellen Van Een Systeemeenheid?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Een moederbord kiezen. Paradigit geeft advies. 2023, Februari
Anonim

Het helemaal opnieuw bouwen van een pc moet beginnen met het kiezen van een moederbord. Het is een basiscomponent en bepaalt het verdere potentieel voor het gebruik van krachtigere apparatuur als de gebruiker van plan is in de toekomst te upgraden.

Een moederbord kiezen voor het samenstellen van een systeemeenheid?
Een moederbord kiezen voor het samenstellen van een systeemeenheid?

De meeste gebruikers denken ten onrechte dat de moeilijkste fase in het assemblageproces de verbinding van alle componenten tot één geheel is. De juiste keuze maken uit tientallen voorgestelde modellen is een veel moeilijkere opgave.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een moederbord?

Het is noodzakelijk om vooraf te beslissen welke processor van welke fabrikant in de assemblage wordt gebruikt. Gelukkig is de keuze beperkt en beperkt tot twee concurrerende bedrijven: Intel en AMD. Het belangrijkste kenmerk van een moederbord is de aanwezigheid van een specifieke socket. Om niet in de war te raken en de juiste keuze te maken, moet u de basisconcepten onthouden: LGA - socket voor Intel-processors; AM3, AM4, FM2 - socket voor AMD-processors.

Hoe meer connectoren, hoe meer RAM-strips je erin kunt stoppen. De ideale oplossing zijn moederborden met vier slots. Moderne technologieën gaan in de richting van het minimaliseren van de gebruikte ruimte en het vergroten van de toename van functionaliteit. Met andere woorden, twee slots voor RAM zijn voldoende als u er twee RAM-balken met groot volume in installeert.

Het is belangrijk om te letten op de frequentie van het RAM-geheugen dat het moederbord ondersteunt. Hoogfrequente geheugenstrips verbeteren de prestaties van de geïntegreerde grafische adapter. Dit is "hoe meer, hoe beter" zaken.

Vergeet het type RAM niet. Op het moment van schrijven is DDR4 precies wat je nodig hebt.

Dit item geeft de grootte van het moederbord aan en daarom hangt de keuze van de behuizing van de systeemeenheid hiervan af. Er zijn verschillende korte aanduidingen: Mini-ATX, Micro-ATX, ATX, waarvan de afmetingen overeenkomen met 170 x 170 mm, 244 x 244 mm, 305 x 244 mm.

Externe poorten van het moederbord worden gebruikt om randapparatuur op de systeemeenheid aan te sluiten, zoals een muis, toetsenbord, luidsprekers. Het is noodzakelijk om vooraf te beslissen welke van de interfaces op het moederbord aanwezig moeten zijn en in welke hoeveelheid. Een voorbeeld is de USB 3.0-poort, die een must is op een moderne computer. Als het moederbord deze interface niet in zijn arsenaal heeft, dan is het niet meer geschikt voor aankoop.

Een groot pluspunt is de aanwezigheid van ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-adapters. Hun integratie in het moederbord zal de prijs beïnvloeden, maar de functionaliteit van een thuis-pc zal aanzienlijk toenemen.

Tegen een prijs zou 10-20% van het totale budget voor het samenstellen van een systeemeenheid het moederbord moeten zijn.

Populair per onderwerp