Hoe Installeer Ik Extra Koeling In Een Pc

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Extra Koeling In Een Pc
Hoe Installeer Ik Extra Koeling In Een Pc

Video: Hoe Installeer Ik Extra Koeling In Een Pc

Video: Hoe Installeer Ik Extra Koeling In Een Pc
Video: PC BIOS Settings 2024, April
Anonim

Zowel krachtige pc's als oude kunnen oververhit raken. Oververhitting wordt gemakkelijk gedetecteerd - na een lange tijd vertraagt of herstart de pc en zijn de interne componenten heet. Programma's met temperatuursensoren (CPU-Z en Aida64) laten overmatige aantallen zien. In dergelijke gevallen is het voor het behoud van het strijkijzer noodzakelijk om extra koeling in de behuizing te installeren.

Hoe installeer ik extra koeling in een pc
Hoe installeer ik extra koeling in een pc

instructies:

Stap 1

De grootste hel in de systeemeenheid wordt gecreëerd door de voeding, videokaart, processor en moederchipsets. Het zijn deze details die in de eerste plaats moeten worden opgeblazen. Hete harde schijven kunnen worden gekoeld met speciale systemen, RAM - met radiatoren. Een goed ventilatorontwerp moet de lucht door het chassis en langs grote warmtebronnen leiden.

Stap 2

De locatie van extra ventilatoren en hun afmetingen zijn afhankelijk van de perforatie van de behuizing. Vaak zijn er systeemunits met massieve deksels aan de boven- en zijkanten. In dergelijke ontwerpen zou het correct zijn om de injectiekoelers aan de voorkant te plaatsen (of vanaf de onderkant, als het voorpaneel stevig is) en de voeding in te stellen om uit te blazen. Aan de achterkant kan een extra blaasventilator worden aangesloten. Als de processor een torenkoeler heeft, moet deze de warmte naar de uitvoerdraaitafels duwen.

Stap 3

Als de systeemeenheid een zijperforatie heeft tegenover de processor en videokaart, draai dan de zijventilatoren naar binnen. Achter-, processor- en voorkoelers zijn geïnstalleerd zoals in de vorige versie. Let op de verhouding tussen ventilatorprestaties voor blazen en blazen - volgens statistieken is de temperatuur in de pc lager, waar het totale vermogen van de koelers werkt om te blazen. Als er maar weinig koelers lucht aanzuigen, zou de zijkoeler hen moeten helpen. Positieve druk kan alleen goed afkoelen in de aanwezigheid van krachtige en grote, zeer dicht bij de hete klieren van de draaitafels en een goede perforatie van de lichaamsdelen.

Stap 4

Zet de bovenste koelers op de blowout als de voeding er bovenop zit. Als het van onderaf is, moeten ze lucht pompen en meer naar buiten gedraaide ventilatoren moeten van onder en van achteren worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: