Hoe Koeling Op Een Harde Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Koeling Op Een Harde Schijf Te Installeren
Hoe Koeling Op Een Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Koeling Op Een Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Koeling Op Een Harde Schijf Te Installeren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Harde schijven hebben een onaangename neiging tot oververhitting tijdens het gebruik, wat hun levensduur aanzienlijk verkort. Het kopen van een goede pc-behuizing en extra fans helpt meestal. Er is echter een andere methode die de levensduur van de HDD verlengt door de bedrijfstemperatuur te verlagen. Deze methode is om speciale koeling op de harde schijf zelf te installeren. Om de installatie te laten slagen, moet u enkele regels volgen.

Hoe koeling op een harde schijf te installeren
Hoe koeling op een harde schijf te installeren

instructies:

Stap 1

Bij het kiezen van koeling voor een harde schijf, moet je kijken of de HDD in het montagerek past nadat je er een extra apparaat op hebt geïnstalleerd. Het is beter om koeling te nemen met een paar ventilatoren - ze zorgen voor zowel de inlaat als de uitlaat van lucht uit de ruimte bij de harde schijf, zodat ze de taak veel beter aankunnen. Je moet ook kijken of het systeem ongebruikte molex-connectoren heeft waarop de koeling wordt aangesloten. Als er geen zijn, moet u een adapter inslaan.

Stap 2

Met de aanschaf van de koelunit kunt u beginnen met de installatie. Sluit eerst de computer af en haal de stekker uit het stopcontact. Om toegang te krijgen tot de harde schijf, moet u de bouten van de zijpanelen losdraaien en verwijderen. Verwijder vervolgens de HDD. Draai hiervoor de schroeven los waarmee de harde schijf op het rack is bevestigd, haak de stroomkabel en SATA los en trek de schijf vervolgens uit de houder. Het verwijderde apparaat moet worden geplaatst met de voorkant (die volledig wordt bedekt door de metalen behuizing) naar beneden. Druk vanaf de zijkant van de controller het koelhulpstuk tegen de harde schijf zodat de boutgaten in lijn liggen met de gaten in de schijf, en schroef vervolgens de ventilator op de HDD.

Stap 3

Schuif de winchester met de ventilator terug in de slee, haak de verwijderde SATA en molex terug aan de schijf en sluit de ventilator aan op de stroomaansluiting. Daarna kunt u uw computer aanzetten en werken, terwijl u rustig blijft over uw harde schijf.

Aanbevolen: