Wat Is Een Toetsenbord?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Toetsenbord?
Wat Is Een Toetsenbord?

Video: Wat Is Een Toetsenbord?

Video: Wat Is Een Toetsenbord?
Video: MECHANISCH RGB TOETSENBORD VOOR MAAR €20?! - REVIEW 2024, Mei
Anonim

Een toetsenbord is een apparaat dat is ontworpen voor de gebruiker om informatie in een computer in te voeren. Het standaard toetsenbord heeft 102 of 101 toetsen. Daarnaast kunnen er extra toetsen zijn, afhankelijk van het model. Alle standaard toetsen zijn gerangschikt volgens de algemeen aanvaarde indeling.

Wat is een toetsenbord?
Wat is een toetsenbord?

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van hun doel kunnen de toetsen op het toetsenbord worden onderverdeeld in 6 categorieën:

- alfanumeriek;

- functioneel;

- gespecialiseerd;

- cursorbesturing;

- digitaal paneel;

- modificaties.

De bovenste rij van het toetsenbord bevat 12 functietoetsen. Daaronder bevinden zich alfanumerieke toetsen. Rechts daarvan bevinden zich de cursortoetsen en rechts het numerieke toetsenbord.

Stap 2

De toetsen die deel uitmaken van het alfanumerieke blok bevatten toetsen die zijn ontworpen om cijfers, letters, speciale tekens, leestekens en rekenkundige operatoren in te voeren. Er zijn er 47 in het alfanumerieke blok op een standaard toetsenbord. In landen waar het alfabet zo'n aantal tekens mist, worden aangepaste toetsenborden met extra toetsen geproduceerd.

Stap 3

De functietoetsen bevinden zich helemaal bovenaan het toetsenbord. Ze worden aangeduid met F1 tot en met F12. Afhankelijk van de gebruikte software beschikken ze over bepaalde functies. Ze werken vaak in combinatie met de toetsen Ctrl, Alt, Shift.

Stap 4

Toetsen zoals Shift, Ctrl, Alt, alt="Image" Gr, Caps Lock worden modifiers genoemd. Hun belangrijkste doel is om de eigenschappen van andere sleutels te wijzigen. Als u bijvoorbeeld Shift ingedrukt houdt, worden letters in hoofdletters geschreven. Frequent gebruik van modifiers dicteerde hun grotere omvang.

Stap 5

De toetsen op het numerieke toetsenbord, uiterst rechts op het toetsenbord, dupliceren de toetsen van het alfanumerieke blok en zijn bedoeld voor het invoeren van getallen en wiskundige operatoren. Het numerieke toetsenblok is veel handiger om deze tekens in te voeren, vooral als u er vaak mee moet werken.

Stap 6

Veel toetsenborden hebben extra toetsen. Ze dienen voor eenvoudig beheer van e-mail, gemakkelijke navigatie op internet en werken met multimediaspelers.

Aanbevolen: