Wat Te Doen Als Je Het Toetsenbord Van Je Laptop Hebt Beschadigd?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Je Het Toetsenbord Van Je Laptop Hebt Beschadigd?
Wat Te Doen Als Je Het Toetsenbord Van Je Laptop Hebt Beschadigd?

Video: Wat Te Doen Als Je Het Toetsenbord Van Je Laptop Hebt Beschadigd?

Video: Wat Te Doen Als Je Het Toetsenbord Van Je Laptop Hebt Beschadigd?
Video: Hoe los ik toetsenbordproblemen van mijn laptop op? 2024, Mei
Anonim

Problemen met het toetsenbord tijdens het gebruik van de laptop zijn niet ongewoon. Laten we eens nadenken over waarom ze voorkomen, hoe we ze kunnen vermijden en wat we moeten doen om ze op te lossen.

Wat te doen als u het toetsenbord van uw laptop beschadigt?
Wat te doen als u het toetsenbord van uw laptop beschadigt?

Volgens ervaren laptopreparateurs komen de meeste toetsenbordproblemen voort uit onzorgvuldig gebruik van deze handige gadget. Het drinken van thee tijdens het werken op een computer, slecht toezicht op kleine kinderen en huisdieren leiden tot schade aan het toetsenbord en misschien wel belangrijkere onderdelen van de pc.

Wat te doen als het toetsenbord is bedekt met thee (koffie, wijn) of voedselvlekken?

Het belangrijkste wat u in deze situatie moet doen, is om de laptop zo snel mogelijk uit te schakelen, dat wil zeggen, afsluiten, de voeding van het netwerk uitschakelen en de batterij verwijderen. Daarna kun je papieren servetten gebruiken om eten of drinken dat op het toetsenbord terechtkomt op te ruimen.

Opmerking! Na het overstromen moet de laptop grondig worden gedroogd met een haardroger. Maar zelfs in dit geval is het onmogelijk om te garanderen dat de vloeistof niet op het moederbord is gekomen en dat overstromingen het niet zullen beschadigen. Daarom is de belangrijkste aanbeveling om niet te eten of te drinken tijdens het werken met een laptop!

Wat te doen als een of meer sleutels kapot zijn?

Lange vingernagels, huisdieren, kleine kinderen kunnen de houder van een of meer toetsen beschadigen. Als je niet vreemd bent aan technologie, is het vrij eenvoudig om een bestaand toetsenbord te verwijderen en een nieuw op zijn plaats te bevestigen.

Maar een nieuw toetsenbord voor een laptop is een vrij dure aankoop (natuurlijk niet te vergelijken met een moederbord of processor voor de prijs, maar de prijs van een laptoptoetsenbord is beduidend hoger dan een gewoon computertoetsenbord aangesloten via USB of PS/ 2), zodat u compromisopties kunt vinden:

- In een reparatiewerkplaats voor kantoorapparatuur kan er een gebruikt laptoptoetsenbord zijn van het model dat bij u past en misschien wordt het aan u verkocht voor minder dan het bedrag dat wordt gevraagd voor een nieuw exemplaar.

Probeer een gewoon USB-computertoetsenbord te kopen en deze op uw laptop aan te sluiten. Misschien past deze optie om het toetsenbord van de laptop te "vervangen" perfect bij u. Trouwens, je kunt zeer handige compacte USB-toetsenborden in de uitverkoop vinden.

Aanbevolen: