Hoe Het Geluid Van De Ventilator Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Van De Ventilator Te Verminderen?
Hoe Het Geluid Van De Ventilator Te Verminderen?

Video: Hoe Het Geluid Van De Ventilator Te Verminderen?

Video: Hoe Het Geluid Van De Ventilator Te Verminderen?
Video: NOG MEER ONGELOFELIJK GLITTER SCHUIM BREKEN - DIY! 2024, April
Anonim

Luidruchtige pc-fans zijn een groot probleem als je liever naar muziek luistert, boeken leest of dingen doet die concentratie op je computer vereisen. Het irritante afleidende gezoem, vooral bij hogere snelheden, helpt niet, maar leidt alleen maar af van waar je mee bezig bent. Maar er zijn een aantal manieren om deze aanval te voorkomen of op zijn minst te verminderen.

Koeler voor pc
Koeler voor pc

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen lawaai?

Er zijn veel redenen voor ventilatorgeluid. Ze zijn conventioneel verdeeld in die welke op zichzelf kunnen worden geëlimineerd en die waarvoor de tussenkomst van een professional van het servicecentrum nodig is. Aangezien het duidelijk is dat de hulp van een specialist een extreem geval is voor degenen die weten hoe ze basistools en moderne software moeten gebruiken, is het de moeite waard om te overwegen wat voor elke gebruiker beschikbaar is.

De ventilator kan luidruchtig zijn vanwege een hoog toerental of een kleine diameter, of soms beide. Het vervangen van een kleine ventilator door een grotere kan dit probleem helpen oplossen. Het grote bladformaat zorgt voor een betere luchtstroom, die geen hoge snelheid vereist en meestal minder lawaai maakt.

Ook komt het voor dat de ventilator geluid begint te maken door het uitdrogen van de olie in het draaiende deel. Je hebt een schroevendraaier en een speciaal smeermiddel nodig om alles weer normaal te krijgen. Gespecialiseerde computerwinkels verkopen de benodigde fanoliën. Als je moeite hebt met kiezen, neem dan contact op met de verkoopadviseur, hij zal je de beste optie vertellen.

Naast het verminderen van het geluid van de ventilatorrotatie, kunt u ook andere methoden voor geluidsbescherming gebruiken. Zo zijn er systeemblokken die van binnenuit zijn bekleed met geluiddempende materialen. Dit geeft een goed resultaat als het niet mogelijk is de ventilatoren zelf te vervangen. U kunt zo'n bescherming zelf maken met schuimrubber of speciale materialen.

Als een radicale manier om lawaai te bestrijden, kunnen we voorstellen om conventionele ventilatoren te vervangen door waterkoeling. In dit geval worden alle bewegende delen vervangen door een speciaal leidingsysteem, pomp en radiatoren. De voordelen van een dergelijk systeem zijn dat er geen ander geluid is dan het kabbelen van water. Het koelrendement is zelfs hoger dan dat van veel andere systemen. Er is een nadeel aan omvangrijke apparatuur en de mogelijkheid van waterlekkage.

Speciale software

U kunt ook ruis verminderen met speciale programma's. Het eenvoudigste is om de BIOS-instellingen te gebruiken, waar een SpeedFan-optie is. In sommige systemen kan deze waarde worden aangepast om optimaal te zijn in uw geval. Zodat er geen oververhitting en geen onnodig lawaai is.

Daarnaast is er een apart programma met dezelfde naam. Het is handig omdat het vanuit Windows werkt en geen kennis van BIOS vereist. Ze doet hetzelfde, alleen veel gemakkelijker.

Aanbevolen: