Hoe Kan Ik Het Geluid Van Mijn Computer Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Het Geluid Van Mijn Computer Verminderen?
Hoe Kan Ik Het Geluid Van Mijn Computer Verminderen?

Video: Hoe Kan Ik Het Geluid Van Mijn Computer Verminderen?

Video: Hoe Kan Ik Het Geluid Van Mijn Computer Verminderen?
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Maart
Anonim

Computers hebben koeling nodig. Hierdoor zitten er voldoende ventilatoren in, die bij het draaien hinderlijk geluid produceren. Er zijn verschillende manieren om het volume te verlagen.

Hoe kan ik het geluid van mijn computer verminderen?
Hoe kan ik het geluid van mijn computer verminderen?

Noodzakelijk

Om de ventilatoren schoon te maken en te smeren, moet je een paar gram motorolie, een kruiskopschroevendraaier en behoorlijk wat geduld inslaan

instructies:

Stap 1

Eerst moet u controleren of de instelling van de ventilatorsnelheid in het BIOS correct is. Je kunt vaak merken dat de processorventilator is ingesteld om constant op maximale snelheid te draaien, zelfs als het koellichaam volledig koud is en de processor niet met werk is belast. Dit is onnodig ronddraaiend geluid dat absoluut geen goed is voor uw computer. Wanneer de computer opstart, klikt u op de knop "Verwijderen". Het BIOS zal opstarten. Zoek naar de parameter "Smart fun control". Om ervoor te zorgen dat de ventilatoren niet tevergeefs op maximale snelheid draaien, moet deze parameter worden ingeschakeld (Enabled).

Stap 2

Controleer de betrouwbaarheid van het bevestigen van alle componenten van de systeemeenheid aan de behuizing. Draai de bouten van de harde schijven, de voeding en de systeemkap vast. Het komt voor dat los gemonteerde apparaten een bron van hard geluid zijn.

Stap 3

Als het geluid na afstelling niet is verdwenen, zijn de ventilatoren waarschijnlijk overgroeid met stof of zit er helemaal geen smeermiddel meer in.

Schakel de computer volledig uit. Verwijder het linker zijpaneel van de systeemeenheid. Meestal moet u hiervoor de twee bouten aan de achterkant van de systeemeenheid losdraaien.

Identificeer de bron van het geluid - maakt de processorventilator of de ventilator van de voeding het belangrijkste geluid?

In het eerste geval kan van gedeeltelijke demontage worden afgezien. Leg de systeemeenheid op zijn kant. Scheur de sticker aan de bovenkant eraf zonder de ventilator te verwijderen. Breng een of twee druppels machineolie aan op het lager van de koeler. Probeer geen vlekken te maken op de plek waar de sticker is geplakt met olie, anders is het moeilijk om hem er weer op te plakken. Plak daarna de sticker weer op zijn plaats.

Om de ventilator van de voeding te smeren, moet u deze verwijderen. Koppel het los van uw computer. Verwijder de vier bevestigingsbouten uit de behuizing van de systeemeenheid. Haal de voeding eruit. Draai de bouten van het deksel los. Doe het af. Verwijder nu de ventilatorbouten. Hetzelfde als bij de processorventilator - verwijder de sticker. Als het lager is bedekt met een rubberen dop, verwijder deze dan voorzichtig. Voeg een paar druppels olie toe. Monteer de voeding en sluit deze in omgekeerde volgorde aan op de systeemeenheid.

Aanbevolen: