Hoe Koeler Geluid Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Koeler Geluid Te Verminderen?
Hoe Koeler Geluid Te Verminderen?

Video: Hoe Koeler Geluid Te Verminderen?

Video: Hoe Koeler Geluid Te Verminderen?
Video: Speed - Do's en don'ts | Drugslab 2024, Mei
Anonim

Degenen die met een computer werken, merken dat er na verloop van tijd ruis begint te verschijnen. Meestal wordt het afgegeven door een koeler. Veel mensen, wanneer zo'n geluid verschijnt, gooien de oude computer weg en kopen een nieuwe. Haast je niet om dit te doen! Het geluidsprobleem kan worden opgelost met een beetje bloed.

Hoe koeler geluid te verminderen?
Hoe koeler geluid te verminderen?

Noodzakelijk

  • - een blikje perslucht,
  • - een set borstels.

instructies:

Stap 1

Dus als uw pc vreemde geluiden begint te maken, is het tijd om er wat aandacht aan te besteden. Probeer eerst de bron van het geluid te identificeren. Hoor je scherpe klikken, dan is er een probleem met je harde schijf of schijf. In dit geval moeten ze worden vervangen. Als het gebruikelijke geluid van een running computer veel meer opvalt, ligt het probleem in het koelsysteem.

Stap 2

Let eerst op de voeding. Als u een oud monster heeft, moet u dit vervangen. Let bij het kiezen van een nieuwe voeding op de aanwezigheid van een aan- en uitknop erop. Het is ook noodzakelijk om een gaas te hebben dat de doorgang van luchtstromen minimaal belemmert. Nieuwere modellen voedingen hebben meestal een automatische snelheidsregelaar. Dat wil zeggen, de rotatiesnelheid wordt aangepast afhankelijk van de temperatuur van het systeem. Vergeet niet dat ventilatoren periodiek moeten worden gereinigd van opgehoopt stof.

Stap 3

De videokaart van de computer heeft ook een koeler, die verantwoordelijk is voor de koeling. Als je in grafische editors werkt of speelt, dan ondervindt de videokaart behoorlijk wat stress. Controleer de prestaties van de condensatoren van de videokaart. Vervang ze indien nodig door nieuwe. Houd de toestand van de ventilator in de gaten. Maak het snel schoon. Reinig ook de radiateur. Daarin hoopt zich meestal veel stof op.

Stap 4

Gebruik speciale hulpprogramma's waarmee u de werking van het koelsysteem kunt aanpassen. Zet bijvoorbeeld de ventilatoren volgens een schema aan en uit. Je moet hier echter heel voorzichtig zijn, omdat de minste vergeetachtigheid kan leiden tot een oververhitte of doorgebrande computer.

Aanbevolen: