Hoe Het Geluid Van Koelers Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Van Koelers Te Verminderen
Hoe Het Geluid Van Koelers Te Verminderen

Video: Hoe Het Geluid Van Koelers Te Verminderen

Video: Hoe Het Geluid Van Koelers Te Verminderen
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over CPU-koelers 2023, December
Anonim

Naast ongemak kan geluid van koelers ernstigere problemen veroorzaken. Dit kan er met name op duiden dat de processor oververhit raakt of dat de koeler zelf simpelweg te zwak is (hij kan de componenten niet goed koelen), in welk geval er uiteraard serieuze maatregelen genomen moeten worden.

Zalman
Zalman

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende oorzaak van koelergeluid is oververhitting van de CPU. Als u lange tijd geen koelpasta op de processor aanbrengt. In de regel moet koelpasta ongeveer één keer per jaar worden aangebracht, echter niet kritisch en één keer per twee jaar. Maar als je dit lange tijd niet doet, raakt de processor oververhit en gaat de koeler harder werken. Deze situatie kan onder andere ongemak veroorzaken voor het werk in het besturingssysteem, d.w.z. soms kunnen applicaties hierdoor vertragen, glitchen, enz.

Stap 2

Soms kan het geluid worden veroorzaakt door de koeler, hoewel de processor niet te veel oververhit raakt. Feit is dat in de regel koelers van slechte kwaliteit worden geïnstalleerd in goedkope computermodellen (bijvoorbeeld kantoor- / budgetmodellen). Deze situatie, als deze kritiek is (de koeler werkt vaak erg luidruchtig), kan alleen worden veranderd door de koeler te vervangen. Om van het harde geluid af te komen, moet je koelers kopen van goede bedrijven (bijvoorbeeld van Zalman).

Stap 3

De koelsnelheid kan bijvoorbeeld worden geregeld met het Everest-programma. U kunt ofwel de optimale kiezen, of de rotatiesnelheid volgen en de gewenste snelheid laten. Het is opmerkelijk dat het programma een kritische markering opmerkt.

Stap 4

Het komt voor dat de oorzaak van het geluid misschien niet de processorkoeler is, maar de koeler in de voeding. Deze reden ligt, nogmaals, in de zwakke complete set van de computer. Budget "assemblages" van een computer bevatten meestal slechte voedingen. Voor zwakke computers is de optimale voeding 400W. Als het minder is, kan het de belasting misschien gewoon niet aan, en helaas kan dit alleen worden gecorrigeerd door de voedingseenheid te vervangen.

Stap 5

Met het vervangen van componenten kan dit probleem natuurlijk worden opgelost, waardoor het geluid tot een minimum wordt beperkt. U moet koelers van Zalman (of een ander goed bedrijf) installeren. Bovendien is het wenselijk om naast een goede koeler voor de processor, voeding, een koeler achter op de computer te plaatsen om zo de harde schijf en videokaart van extra koeling te voorzien. Ze veroorzaken immers soms ook geluid.

Aanbevolen: