Hoe Het Merk Van Een Laptop Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Merk Van Een Laptop Te Vinden
Hoe Het Merk Van Een Laptop Te Vinden

Video: Hoe Het Merk Van Een Laptop Te Vinden

Video: Hoe Het Merk Van Een Laptop Te Vinden
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om snel achter het merk van je laptop te komen. Bijvoorbeeld als na de reparatie een nieuwe carrosserie is gebruikt, of de naamplaatjes na verloop van tijd van de hoes zijn verdwenen. Het is eenvoudig genoeg om erachter te komen welke fabrikant een laptop heeft.

Hoe het merk van een laptop te vinden
Hoe het merk van een laptop te vinden

instructies:

Stap 1

Soms is het in het leven nodig om het merk van uw laptop te achterhalen. Bijvoorbeeld als na de reparatie de plastic behuizing volledig is vervangen. Of als de naamplaatjes zijn afgescheurd als gevolg van onzorgvuldig gebruik. Of als er reserveonderdelen moeten worden aangeschaft - stroomdraden, batterijen, videokaarten, enz. Het merk van een laptop vinden is in de meeste gevallen vrij eenvoudig.

Stap 2

Probeer documenten van de laptop te vinden - garantiekaart, gegevensblad, informatiebrochure, enz. - daarin moet het merk en model van de computer staan vermeld.

Stap 3

Als er geen documenten kunnen worden gevonden, onderzoek dan zorgvuldig de buitenkant en binnenkant van het deksel, evenals de onderkant van de laptop. Meestal bevindt het merk zich daar. Inspecteer het apparaat ook op de voedingskabel - vaak zit er ook een sticker op die de fabrikant aangeeft.

Stap 4

Als er geen identificatietekens meer op de behuizing zijn, kunt u verwijzen naar het besturingssysteem. Ga hiervoor naar de sectie "Deze computer", selecteer "Configuratiescherm" - "Systeem en beveiliging", ga naar de subsectie "Systeem". De fabrikant van de computer moet daar worden vermeld, dat wil zeggen het merk en het model.

Stap 5

Als het systeem opnieuw is geïnstalleerd of als de laptop gerepareerd is buiten de garantie, is het mogelijk dat de informatie over het merk van de laptop onjuist is. Daarom is het beter om vervangende onderdelen rechtstreeks op de machine zelf te selecteren, in aanwezigheid van een ervaren adviseur. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot installatie- of compatibiliteitsproblemen. In het ergste geval kan dit leiden tot ernstige schade aan de laptop, tot aan de onmogelijkheid van herstel.

Aanbevolen: