Hoe De Helderheid Op Een Laptop Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Op Een Laptop Aan Te Passen
Hoe De Helderheid Op Een Laptop Aan Te Passen

Video: Hoe De Helderheid Op Een Laptop Aan Te Passen

Video: Hoe De Helderheid Op Een Laptop Aan Te Passen
Video: How To Adjust Screen Brightness In Windows 10 2024, April
Anonim

De lichtomstandigheden bij laptops veranderen veel vaker en over een veel groter bereik dan bij desktopcomputers. Daarom moet de helderheid van het laptopscherm van tijd tot tijd worden aangepast. Deze bewerking kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd - van het indrukken van twee knoppen op het toetsenbord tot het wijzigen van de instellingen van het besturingssysteem.

Hoe de helderheid op een laptop aan te passen
Hoe de helderheid op een laptop aan te passen

instructies:

Stap 1

Profiteer van de sneltoetsen die zijn toegewezen aan de functies voor helderheid omhoog en omlaag - de twee bewerkingen zijn gescheiden in notebooks. Een van de toetsen in beide combinaties is Fn, en elke laptopfabrikant kiest de andere twee naar eigen goeddunken. Als u bijvoorbeeld een Asus-laptop gebruikt, drukt u op Fn + F6 om de helderheid te verhogen en op Fn + F5 om de helderheid te verlagen. De vereiste functieknoppen moeten worden gemarkeerd met de bijbehorende pictogrammen - meestal is dit een zonnesymbool, aangevuld met een plus en een min, multidirectionele driehoeken of slechts twee zonnen van verschillende grootte.

Stap 2

Een andere manier om de helderheid te wijzigen, is met behulp van de bijbehorende besturing van het besturingssysteem waarop de laptop draait. In Windows 7, om het op het scherm te brengen, drukt u op de Win-toets, typt u "ele" en klikt u op de regel "Energieschema wijzigen" in de reeks koppelingen die verschijnt.

Stap 3

Gebruik in het appletvenster de schuifregelaars rechts van het label "Helderheid van plan aanpassen" om de gewenste helderheid in te stellen. Er zijn twee van dergelijke regelaars: met de ene kunt u de parameterwaarde instellen voor een laptop die is aangesloten op een externe voedingsbron, en met de andere kunt u de helderheid van het scherm aanpassen wanneer deze op batterijstroom werkt. Voltooi de procedure door op de knop "Wijzigingen opslaan" te klikken.

Stap 4

Als uw laptop lichtsensoren heeft, kunt u met behulp van de Windows-instellingen de helderheid van het scherm zo instellen dat deze automatisch verandert afhankelijk van de "achtergrondverlichting" - in het donker neemt de helderheid af, in de zon - neemt toe. Om erachter te komen of uw laptop dergelijke sensoren heeft, klikt u op de link Geavanceerde energie-instellingen wijzigen in het hierboven beschreven appletvenster van het Configuratiescherm.

Stap 5

Het geopende venster bevat sets met instellingen, verdeeld in secties, die elk worden geopend door op het plusteken links van de naam te klikken - open het gedeelte "Scherm". Als het een instelling heeft met de naam "Adaptieve helderheidsregeling inschakelen", betekent dit dat de benodigde sensoren in de laptop zijn geïnstalleerd en dat de gebruikte versie van Windows ze toestaat om te worden gebruikt. Stel de lijnen Online en Batterij in op Aan en klik vervolgens op OK.

Aanbevolen: